Eveniment-Social

Romanul care a deschis prima televiziune privata din Romania – VIDEO

Publicat: 25 mai 2011
1

@ Romanul care a deschis primul post TV privat din tara, Petru Frasila, isi continua visul de o viata: televiziunea @ Dupa 15 ani petrecuti la Piatra-Neamt, el s-a intors la Iasi (este nascut in comuna ieseana Motca – n.r.) si a luat totul de la capat, cu un nou studio de televiziune @ Mai mult, s-a decis sa puna pe hartie mare parte din experienta sa, anchetele jurnalistice pe care le-a facut, dar si ceea ce a fost in spatele marii sale „iubiri”: TV-ul @ Sambata, 28 mai, incepand cu ora 11.00, la Muzeul Unirii, are loc in premiera la Iasi lansarea volumului „Din culisele televiziunii – De la om la om”, de Petru Frasila

La mai bine de 21 de ani de la Revolutia din 1989, dupa ce democratia romaneasca si libertatea mass-media au trecut prin diverse faze, suisuri sau coborasuri, romanul care a deschis prima televiziune privata din tara, Petru Frasila, isi continua visul de o viata: televiziunea. Dupa 15 ani petrecuti la Piatra-Neamt, el s-a intors la Iasi (s-a nascut in comuna ieseana Motca – n.r.) si a luat totul de la capat, intr-o noua televiziune, respectiv statia locala a Prima TV. „A fost greu, foarte greu, dar si frumos in acesti ani. Atunci, dupa 1990, am fost printre primii care au pus bazele unei televiziuni private in Romania, la Iasi. Din 1996 am plecat la Piatra, unde am facut o treaba buna acolo, am avut razboaie grele cu politicenii locali care m-au amenintat… La un moment dat, am pierdut totul, se parea ca m-au ingenuncheat. Trei ani am fost somer, mergeam pe jos si nu aveam nimic, dar mi-am revenit”, marturiseste Frasila.

S-a decis sa puna pe foaie marea aventura

La mai bine de 20 de ani de cand a inceput sa faca televiziune, Frasila s-a hotarat sa puna pe hartie mare parte din experienta sa, anchetele jurnalistice pe care le-a facut, dar si ceea ce a fost in spatele marii sale „iubiri”: televiziunea. „M-am decis sa scriu despre aceste lucruri, sa ofer publicului posibilitatea de a citi despre ce am trait si ceea ce a insemnat pentru mine televiziunea. Aceste carti sper sa faca istorie si sa fie un document pentru tanara generatie. Pentru ultima carte vreau sa-i multumesc foarte mult doamnei prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Stomatologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie”, mai spune Petru Frasila. 

Isi lanseaza ultima carte la Muzeul Unirii

Sambata, 28 mai, incepand cu ora 11.00, la Muzeul Unirii, are loc in premiera la Iasi lansarea volumului „Din culisele televiziunii – De la om la om”, de Petru Frasila. Despre carte a vorbit deja scriitorul Cassian Maria Spiridon, presedintele filialei iesene a Uniunii Scriitorilor din Romania.
Urmariti un interviu amplu filmat cu Petru Frasila pe site-ul cotidianului BUNA ZIUA IASI, www.bzi.ro.
Comentarii
 • statia locala a Prima TV ne sufoca, e un soi de domeniu privat al dlui F jalnic activist cultural al UASCr si animator de pe atunci al brigazilor artistice studentesti. Dupa amiaza , se suprapune peste PrimaTV si da reportaje kilometrice sau discutii adormitoare cu rotarieni deobicei, medici sau, alti prieteni de-ai dumisale. Sa i se dea banda de frecventa separata , sau sa dea stiri alerte loce\ale

  • Frasila a fost internat la Socola Iasi, ca alcoolic. Tot acolo, a mai fost internat si cumatrul lui Constantin Simirad. Doi alcoolici, dar si nebuni pe deasupra. Un „nebun” a furat fisele din arhiva spitalului cu datele celor doi si le-a dat cuiva, care le pastreaza bine. Intr-o zi cu soare, ele vor fi publicate pe net. Ia sa-i vedem pe cei doi, care acum detin functii poblice! Ce vor face alcoolisti? Vor bea de ciuda.

 • Petrica Frasila este un om de onoare. Un om care a luptat mult pentru profesia sa si a reusit. A reusit sa-i invinga pe dusmanii sai si sa-i puna cu botul pe labe. Pentru Iasi si Piatra Neamt a facut si va mai face mult in ceea ce priveste emisiunile pe care le face. A reusit Petrica si va reusi in ciuda tuturor rautaciosilor care il inconjoara. Mult succes Petrica Frasila in activitatea pe care o faci cu demnitate. Daca sunt jurnalisti si oameni de televiziune care fac emisiuni pe sume mari de bani si pe spagi consistente tu ai reusit sa faci multe cu bani putini.Felicitari si la mai multe succese. Sa-ti traiasca familia Petrica Frasila.

  • Frasila, om de onoare!? Doar atunci cand nu agresa minore la „Cantarea Romaniei”. Acum cativa ani a venit la mine o mama. Era furioasa tare. Frasila era acuzat ca i-a dezvirginat fiica care avea 13 ani, atunci cand acest comunist se ocupa de „Cantarea Romaniei”. Mare onoare de om? Nici rachita pom, nici Frasila om.

 • CA om de televiziune poate ar putea fi apreciat domnul Frasila, dar ca slujitor fidel al primrului Nichita se face de ras! E pacat domnule Frasila! Sunteti om cu demnitate, iar faptul ca sunteti in slujba primarului Nichita nu va face deloc cinste! Stie toata lumea ca Prima TV local este un post condus de Nichita!!!!

  • Sorina, iar ai luat-o pe centura; Frasila „om de onoare”!? Un tzigan de doi lei, sergent acoperit la SRI, turnator ceausist, corupator de minore, betiv notoriu cu statut la Socola, analfbet al limbii romane, conational facut in palma si aruncat in p…a. ******* mai mare ca acest bulibasel nu am vazut. A furat pana si sigla TeleM, concretizata la OSIM, ca Televiziunea Moldova. Cum dracu i-au dat papugaii de la OSIM dreptul Televiziunea Moldova. A furat si talharit tot in Moldova, pana si copilul nu este al lui. Punctum.

 • O vorba din batrani spune ca: tziganul, atunci cand ajunge imparat (propitar tv), primul lucru pe care-l face, este sa isi omoare parintii, ca astfel sa nu se afle provenienta lui etnica. Mi-am adus aminte de aceasta vorba, datorita faptului ca acest bulibasa comunist si securist, fost pacient al spitalului Socola, la sectia de dezalcoolizare, dupa ce prina lui sotie, comunista si ea, l-a parasit pentru un alt comunist mai cu vaza, deci am adus vorba ca se da mare si tare cand numai Ticu Isari l-a facut om si i-a dat si lui un procent la Tele~M, si de atunci numai talharii face si se da BULIBASA EXCLUSIV, dar nu este decat un limax, inselat si de actuala nevasta. Gurile rele spun ca progenitura nu ar fi a lui, dar ce mai conteaza, este in ograda de televiziuni tziganesti.

  • Ai dreptate Muresane, boul asta minte ca un tzigan ce este, prima televiziune privata a fost la Timisoara, apoi la Vaslui, a profesorului, apoi SOTI Constanta, televiziunea Lui Grigore si Mereuta, si mai tarziu TeleM, care a copiat statutul dupa cel de la Constanta. Asa ca porcul tarcat, minte ca sa isi faca reclama. TeleM fosta 100% a lui Ticu Isari si fondata numai de Ticu Isari a fost prima televiziune independenta, neafiliata politic, cum face Frasila alcoolistul, cand cu PNL, cand cu PSD, cand cu PDL, tzigan bre, ca se vede dupa chipul de bulibasa. Sa o vezi pe sorusa sau pi alcoolistul de fratesu…

   • Cruciti-va! Frasila a prins-o pi nevasta blonda si baloasa cu un avocat in pat. Cica fimeia se daruise avocatului ca sa-i salveze televiziunea de la neamt, pi care i-o luat-o Tocu. O tras-o bine ca l-o salvat pana la urma. dar blondina este ra de musca, si babele barfesc, ca copchilul este cu unul cu pusca, pretin de familie.

 • „scriitorul Cassian Maria Spiridon”!? Te-ai uitat in oglind a, carligule, baragladina. Cum dracu ai ajuns tu presedinte de ecrivani, ca tu nici limba romana nu o stapanesti. Limba ta nu are gramatica. Se rasuceste in mormant, Creanga, dar si Eminescu, si toata fala scriitorime iesene. Iar te-o imbata frasila cu vodca ca pe Holban. Deh, culori asemanatoare, scriitori de cazan.

 • Emil, ai toata consideratia mea. Bun, foarte bun operator de televiziune, dar si un fin cunoscator al limbistului tv frasila bulibasa

Adauga un comentariu