National

Romanii, prea saraci sa mai mearga in extrasezon in vacante

Publicat: 01 nov. 2014
1

Programele speciale de tipul „O saptamana la munte” au inceput sa nu mai prezinte interes deoarece romanii sunt prea saraci pentru a mai merge in extrasezon in vacante, a declarat Dragos Raducan, vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

„Programele speciale de tipul O saptamana la munte au inceput sa nu mai fie interesante, si nu din cauza hotelierilor, ci din cauza turistilor care nu mai au nici macar atat de putini bani ca sa se cazeze. A disparut cultura turismului in extrasezon. Lumea abia mai are bani sa mearga in concediu in sezon. Nu mai pot strange bani si pentru escapade in extrasezon, asa cum se intampla in anii 2004-2005 cand au fost lansate programele acestea”, a spus Dragos Raducan.

Programul „O saptamana la munte”, lansat de FPTR, se desfasoara in perioada 2 noiembrie — 19 decembrie 2014. Potrivit Agerpres, la editia de toamna a programului participa 16 unitati de cazare, vile si hoteluri de doua si trei stele. Tarifele pentru cinci nopti de cazare, fara mic dejun, sunt de 259 lei/persoana in unitatile de 3 stele si de 161 lei/persoana, in cele de 2 stele.

„Degeaba noi scoatem pachete de cazare foarte ieftine. Uitati-va ce se intampla si cu turismul de sanatate, se scot locuri de cazare foarte ieftine, dar ca sa ajungi acolo dai pe tren cam cat pe doua nopti de cazare. Acolo, la fata locului, mancarea costa mult, deci exact ce se intampla in Grecia si toata lumea spune vai ce ieftin e in Grecia! E 100 de euro pentru sase nopti de cazare, dar te mai costa inca 300 de euro mancarea. Asa este si aici, noi dam cu 30 de euro cinci nopti de cazare, dar te mai costa 150 (de euro) ce mai cheltuiesti acolo. Se adauga si taxele locale care se cheltuiesc la fata locului, plus alte cheltuieli. Noi scoatem locuri ieftine la cazare, dar ar trebui sa existe un program mai mare in care sa fie implicate si autoritatile locale”, mai spune Dragos Raducan.

Prin derularea acestui program FPTR isi propune sa creasca gradul de ocupare al unitatilor de cazare din zona montana si sa asigure accesul la odihna a unui numar cat mai mare de turisti romani. Sejurul, pentru cei care vor sa beneficieze de tarifele din program, incepe duminica si se va termina vinerea. La editia din aceasta toamna participa 16 unitati de cazare, dintre care 15 unitati de trei stele si una de 2 stele.
Adauga un comentariu