National

Romania trebuie sa-si asume riscuri in minerit ca poata avansa

Publicat: 07 oct. 2011
1
Dezbaterile asupra repornirii industriei miniere au declansat pasiuni in randul clasei politice. Consultantul economic Ionel Blanculescu a vorbit despre oportunitatile unei astfel de strategii.
Romania trebuie sa-si asume riscul de a-si exploata resursele minerale daca doreste sa avanseze din punct de vedere economic, a declarat consultantul economic Ionel Blanculescu, potrivit Realitatea Tv.
„În domeniul economiei si afacerilor, cel mai mare risc asumat este acela de a nu-ti asuma niciun risc. Aceia care nu-si asuma niciun risc sunt perdanti”, a afirmat Blanculescu.
Fostul demnitar s-a referit la necesitatea demararii proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana, in contextul in care beneficiile economice justifica eventualele riscuri in ceea ce priveste mediul. În prezent, Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), compania care dezvolta acest proiect, asteapta sa obtina acordul de mediu din partea Guvernului.
Conform unor estimari personale, pornind de la calculele economistilor internationali, consultantul economic Ionel Blanculescu considera ca, din punct de vedere economic, proiectul minier de la Rosia Montana va genera in mod direct taxe, impozite, redevente si dividende in valoare de 5,6 miliarde de dolari net.Adauga un comentariu