National

Romania se pregateste sa doboare un nou record: cea mai mare salata din lume

Publicat: 27 aug. 2012
1
Orasul Pantelimon din judetul Ilfov ar putea intra in Guinness World Records drept localitatea in care a fost realizata „cea mai mare salata din lume„. In 23 septembrie, incepand cu ora 10.00, in cel mai nou complex expozitional din Romania – EXPOROM -, peste 1.500 de voluntari vor pregati cea mai mare salata vegetariana din lume, pentru care vor folosi 20 de tone de legume.
Salata uriasa va fi pregatita intr-un vas de 18 m lungime, 3 m latime, 90 cm inaltime si reprezinta evenimentul de lansare a celui mai nou complex expozitional, EXPOROM, situat la iesirea din Bucuresti, in apropiere de DN3, scrie libertatea.ro.
Gigantica salata, care ar trebui sa reprezinte, in intentia organizatorilor evenimentului, un imbold de a manca sanatos, va fi preparata cu urmatoarele ingrediente: 6 tone de rosii, 4 tone de salata verde, 4 tone de castraveti, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapa, 2 tone de morcovi, 400 kilograme masline, 800 litri de ulei de masline si sare – 400 kg.
Dupa omologarea recordului, cele 20.000 de portii de salata vor fi oferite caminelor de batrani, cantinelor sociale si altor centre pentru persoane nevoiase. Atmosfera va fi animata prin programe muzicale, iar seara vizitatorii si participantii se vor bucura de un spectacol in aer liber si de focuri de artificii.
Pana in acest moment, recordul mondial la categoria „Cea mai mare salata din lume” il detine localitatea Ierapetra, Creta, Grecia, care a realizat, in 2010, o salata de 13.417 kg. Adauga un comentariu