National

Romania este mai expusa atacurilor teroriste

Publicat: 23 mart. 2011
1

@ „Am atras atentia în cadrul bilantului si asupra riscului terorist, care, în opinia noastra, urmare a interventiei din Libia, va creste, fara a avea România ca principala tinta, dar exista riscul sa avem o perioada de instabilitate în nordul Africii, sa fie atrase grupari islamiste extremiste în activitati teroriste”, a declarat presedintele Traian Basescu, la sedinta de bilant a SRI

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, într-o conferinta de presa dupa bilantul SRI, ca a atras atentia asupra riscului terorist, care ar putea creste ca urmare a interventiei din Libia. „Am atras atentia în cadrul bilantului si asupra riscului terorist care, în opinia noastra, urmare a interventiei din Libia, va creste, fara a avea România ca principala tinta, dar exista riscul sa avem o perioada de instabilitate în nordul Africii, sa fie atrase grupari islamiste extremiste în activitati teroriste, ca urmare a interventiei din Libia si trebuie sa se ia din timp toate masurile, ca eventuale cresteri ale riscului terorist sa nu ne prinda nepregatiti”, a spus presedintele Traian Basescu.
Seful statului a adaugat ca „modernizarea rapida si temeinica a SRI a fost posibila pentru ca nu a putut fi influentata prin numiri de oameni politici, de partide. Din 2004 eu nu am acceptat nici un fel de interventie în numirile la nivel judetean sau central. Cred ca oamenii politici, partidele ar putea sa priveasca la evolutia pozitiva a unui serviciu mare, în conditiile în care nu si-au exercitat influenta asupra numirilor în acest serviciu. Îi multumesc domnului Maior ca a rezistat la orice încercare de a se lasa influentat”, a precizat presedintele. „Alte prioritati ale SRI trebuie sa fie securitatea alimentara si cea nucleara. Ramâne o prioritate securitatea sistemului de sanatate, unde înca nu avem un raspuns de ce, daca a crescut bugetul de la 1 miliard la 4 miliarde de euro, asistenta medicala este mai slaba”, a adaugat seful statului.
Acesta a precizat, totodata, ca o alta misiune importanta este destructurarea clanurilor interlope. „Am solicitat SRI sa se implice în destructurarea gruparilor de crima organizata la nivel local. Prioritatile informative ale anului 2011 nu au suferit schimbari consistente în raport cu 2010. Ele se refera la combaterea riscurilor asociate fenomenului de coruptie, la batalia cu evaziunea fiscala.”
Adauga un comentariu