National

Romania este in topul celor mai CORUPTE tari din lume!

Publicat: 03 dec. 2014
1
Coruptia a crescut in China, Turcia si alte tari cu o crestere economica puternica, avertizeaza organizatia nonguvernamentala (ONG) Transparency International (TI), reclamand efortul marilor piete financiare impotriva spalarii banilor in raportul anual publicat miercuri.
Intr-un clasament publicat la sediul din Berlin, ONG-ul anunta ca Sudanul, Coreea de Nord si Somalia sunt tarile percepute ca cele mai corupte din lume, in timp ce Danemarca, Noua Zeelanda si Finlanda sunt considerate cele mai putin corupte.

Citeste si: EXPLOZIV! Un politist de la Rutiera arunca in aer un mega-dosar! Declaratie soc!

Raportul Transparency International claseaza 175 de tari pe o scara de la 0 la 100, de la cele mai corupte la cele mai putin afectate de acest flagel.
Romania se claseaza pe locul 69, cu un scor de 43 de puncte (ca anul trecut), la egalitate cu Brazilia, Bulgaria, Grecia, Italia, Senegal si Swaziland. Republica Moldova se afla pe locul 103, cu 35 de puncte (ca anul trecut), alaturi de Bolivia, Mexic si Niger.
Organizatia subliniaza ca masurarea coruptiei este imposibila, avand in vedere ca este ilegala si disimulata. Pentru a-i stabili indicele, Transparency International aduna opinii ale unor experti din cadrul unor organizatii ca Banca Mondiala (BM), Banca Africana pentru Dezvoltare sau Fundatia germana Bertelsmann.
Sursa: mediafax.roAdauga un comentariu