Sport

Roger Federer: Vreau sa revin în ianuarie, la Hopman Cup si Australian Open

Publicat: 25 aug. 2016
1

Tenismenul elvetian Roger Federer (35 de ani), accidentat pentru restul anului, a declarat miercuri ca vrea sa revina în circuit în prima luna din 2017, la competitiile Hopman Cup si Australian Open, noteaza Reuters. Federer, detinator al unui record de 17 titluri de Mare Slem la simplu, a anuntat luna trecuta faptul ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio, US Open si restul competitiilor din 2016, pentru a se recupera complet dupa operatia la genunchiul stâng suferita în luna februarie.

„Nu vad aceasta pauza drept sfârsitul a ceva. De fapt, este începutul unui obiectiv nou, acela de a reveni la Hopman Cup si Australian Open. Acum ma simt bine si m-am antrenat pe cât de mult posibil. Trebuie sa ma mentin în forma fizica buna. În urmatoarele luni voi reveni la sala de forta pentru a lucra la capacitate maxima. Sper ca voi fi super puternic atunci când voi reveni în ianuarie. Este adevarat ca nu credeam faptul ca voi avea un precum acesta, dar am învatat foarte mult. Este dureros sa ma aflu aici la New York si sa nu pot juca. Dar am luat decizia simpla: sanatatea este prioritara”, a declarat Federer, citat de Reuters.

Ultimul meci al elvetianului clasat în prezent pe locul 4 în ierarhia ATP este semifinala de la Wimbledon, pierduta în cinci seturi în fata canadianului Milos Raonic. Federer nu a jucat nici la Roland Garros, din cauza unor probleme la spate.
Roger Federer a mai anuntat, miercuri, faptul ca el si Rafael Nadal vor juca pentru echipa Europei în competitia inaugurala Laver Cup, care va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2017 la Praga. Federer si Nadal ar trebui sa faca pereche la dublu.
Adauga un comentariu