Eveniment-Social

Rochii de mireasa la mana a doua

Publicat: 04 nov. 2006
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:74412;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• In unele magazine second-hand din Iasi, mai nou, se gasesc rochii de mireasa si nu purtate, ci noi • Acestea sunt aduse din strainatate, de la solduri, sau altfel spus, de la reduceri • Preturile, cuprinse intre 800 mii si 2,5 milioane de lei vechi (80-250 RON), sunt mai mult decat accesibile

In unele magazine second-hand din Iasi, mai nou, se gasesc rochii de mireasa si nu purtate, ci noi. Patronii probabil ca s-au gandit sa vina in ajutorul mireselor care nu isi permit sa cumpere o rochie pentru nunta de la o casa de moda de renume. Astfel, rochiile sunt aduse din strainatate, in special din Italia, unde au fost la solduri, altfel spus, la preturi reduse. Ca modele insa, nu sunt extraordinare, dar pentru cei mai putin pretentiosi, pot fi o afacere buna, mai ales ca preturile nu sunt de neglijat. Intr-un magazin second-hand din centrul orasului erau expuse, chiar la intrare, doua modele de rochii de mireasa. Nu par noi, dar au eticheta, iar vanzatoarea asigura ca nu se mai gasesc acele modele nicaieri in oras. „Cele doua modele expuse sunt si singurele pe care le avem. Nu pot sa zic ca se vand foarte bine, dar cum se dau, noi aducem altele in loc. Rochiile sunt aduse din Italia si sunt noi”, a marturisit vanzatoarea de la un second-hand, unde se comercializau si rochii de mireasa. Daca modele nu impresioneaza prin aspect, pot impresiona preturile. In magazinul respectiv, ambele rochii expuse costau un milion de lei vechi (100 RON), un pret care le face mai mult decat accesibile. Totusi, cand vine vorba de rochia de nunta, miresele au pareri diferite. Unele spun ca nunta este un eveniment unic si la fel ar trebui sa fie si rochia. Mai mult, ar fi dispuse sa plateasca oricat numai sa aiba o rochie de mireasa cum nu mai are nimeni. La casele de moda de renume, preturile la rochiile de mireasa incep de la 15-20 de milioane de lei vechi (1.500-2.000 RON) si urca mult, in functie de pretentiile clientelor. Altele insa spun ca o investitie asa mare nu isi are rostul, mai ales ca rochia poate fi purtata doar o data, dupa care isi pierde utilitatea. „Magazinul nostru ofera o alternativa mireselor care nu isi permit sa dea zeci de milioane pe rochie. Avem mai multe modele, cel mai ieftin e 800 de mii lei (80 RON) iar cea mai scumpa costa 2,5 milioane (250 RON). Preturile difera, bineinteles, in functie de model”, a precizat vanzatoarea de la un alt magazin second-hand, unde erau, printre geci si sacouri, si rochii de mireasa. Aceasta a mai spus ca vanzarea merge chiar bine, rochiile avand cautare in special datorita pretului foarte mic. Rochiile second-hand de mireasa, desi este impropriu spus, pentru ca majoritatea nu au fost niciodata folosite, isi gasesc cliente si acest segment de piata, desi relativ nou, ar putea sa se dezvolte pe viitor.
Comentarii
  • Eu va spun ca la mine in familie o rochie de mireasa a fost imbracata de mama, bunica, strabunica, etc si astept sa fie imbracata si de urmasi. Vechimea acestei rochii este greu de stabilit dar este pastrata in conditii bune. Cufarul de zestre inca n-a disparut.
    Ioan Danila – Vaslui

Adauga un comentariu