National

Robert Negoita: Autostrada suspendata e o prostie. Vrem sa fim ca Roma, Berlin, nu ca Bangkok

Publicat: 13 mart. 2016
1

Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a confirmat, duminica seara, ca-si mai doreste un mandat, desi afirma ca „e cea mai riscanta meserie din tara”. Acesta a vorbit, pe rand, despre problemele Bucurestiului, dar si despre cele ale sectorului pe care il conduce, referindu-se si la un proiect mai vechi, al lui Sorin Oprescu, respectiv autostrada suspendata.

Despre acesta, primarul afirma ca „e o prostie„. „Autostrada suspendata de care s-a facut vorbire e o prostie. Ne dorim un Bucuresti care sa semene cu Paris si Roma, nu cu Bangkok. Ati vazut autostrazi suspendate in Roma, Berlin, Madrid?”, a intrebat el retoric intr-un interviu TV.

„Foarte bine ca nu s-a realizat”, a conchis el.

„Taxa de centru poate fi o solutie”

Edilul a mai trecut in revista un proiect, respectiv taxa de centru. Despre aceasta, afirma ca „poate fi o solutie”, insa „nu suntem pregatiti pentru administrarea acestei taxe”. Asa ceva, spune el, functioneaza in foarte putine orase din lume, din simplul motiv ca managementul nu e la indemana oricui. Pe o scara de la 1 la 10, noi ne situam la nota 3, din acest punct de vedere, afirma edilul.

„Putem sa punem o suprataxare, dar hai sa si oferim conditiile. Ne-am obisnuit sa cerem si sa nu oferim si asta nu e in regula”, a declarat Robert Negoita.

Potrivit primarului, una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta Capitala este soseaua de centura. „Mi se pare inadminisbil sa fim in Romania lui 2016 si Bucurestiul sa nu aiba o centura adevarata. De aici ne vin multe dintre probleme”, declara el.

„Trebuie gasite solutii sa dezvoltam si sudul, pentru ca, la ora asta, Bucurestiul este dezvoltat profund dezechilibrat: dimineata se blocheaza dinspre sud spre nord, iar seara invers”, a explicat el.

La capitolul „da” in Bucuresti, Robert Negoita a dat ca exemplu pasajul subteran de la Piata Presei.

Intrebat daca isi mai doreste un mandat, primarul a raspuns afirmativ, desi a tinut sa adauge ca „E destul de greu sa fii primar, cu atat mai mult in Bucuresti. E o provocare si caut asa ceva”.

„E cea mai riscanta meserie din tara, si asta din cauza legislatiei foarte precare, din cauza salarizarii, dar este deopotriva si motivant”, a mai spus Robert Negoita.
Adauga un comentariu