National

Robert Cazanciuc: Cel putin patru penitenciare vor fi relocate si inchise

Publicat: 21 iul. 2015
1
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, marti, ca Romania are nevoie de circa 10.000 de locuri „civilizate” in penitenciare. Drept urmare, patru astfel de structuri vor fi inchise si relocate pentru ca nu corespund standardelor.
„Din perspectiva noastra, sunt cel putin patru penitenciare care sunt pe o lista de prioritati pentru a fi inchise si relocate. Indiferent cat de mult am incerca sa investim in penitenciarele aflate in centrul unui oras, practic e imposibil sa asiguri conditiile moderne. (…) Nevoia noastra de spatii decente, civilizate este undeva in 10.000 de locuri. (…) Speranta noastra e ca incepand de anul viitor vom avea fonduri europene si pentru constructia de penitenciare sau reconstructia celor care pot fi refacute la standarde”, a spus Cazanciuc.
In acelasi timp, doua penitenciare cu o capacitate de o mie de locuri ar putea fi construite langa Bucuresti si Caracal, mai ales ca „Ploiestiul are un penitenciar construit in jurul anilor 1900 care nu mai corespunde nevoilor zilelor noastre, standardelor europene in materie”, spune ministrul.
Aceasta este „o incercare de a aduce conditiile din penitenciare daca nu la standarde europene, macar la conditii decente”.

 
Comentarii
  • Investiti bani si faceti conditii de lux la hoti,talhari,******* si ordinari. Se vede de la o posta ca ai fata de prost!

Adauga un comentariu