Sport

Rivalii nostri trec prin clipe delicate. Selectionerul Greciei a demisionat

Publicat: 22 iul. 2015
1

Uruguayanul Sergio Markarian a demisionat marti din functia de selectioner al nationalei Greciei, demisie ce i-a fost însa respinsa de Federatia Greaca de Fotbal, noteaza Agerpres.

Markarian, în vârsta de 70 de ani, a fost numit în februarie în locul italianului Claudio Ranieri, ce a rezistat doar câteva luni în acest post. Sub conducerea lui Ranieri, Grecia a obtinut un singur punct în patru meciuri din Grupa F a preliminariilor Euro 2016, una din înfrângeri fiind împotriva României, 0-1 pe teren propriu.

Citeste si: Razboi la nationala! Iordanescu a rabufnit la adresa lui Rat: „Sa aiba grija!”

Markarian nu a redresat situatia, Grecia suferind a doua înfrângere umilitoare cu Insulele Feroe, luna trecuta. Rezultatul lasa nationala elena pe ultimul loc în grupa, cu 2 puncte, fara sanse de calificare.
„Am venit în Grecia pentru echipa nationala într-un moment critic si am acceptat un post dificil. am dat totul din prima zi, muncind mult, cu mare dragoste pentru munca întreprinsa. Le cer scuze suporterilor greci fiindca rezultatele n-au fost pe masura sperantelor lor. Acum iau decizia dificila de a pune capat colaborarii mele cu echipa”, a afirmat Markarian într-un comunicat. Presedintele federatiei, Giorgios Girtzikis, vrea ca Markarian sa ramâna, el declarând la un post de radio ca are în continuare încredere în tehnician.

Supranumit „El Mago” („Vrajitorul”) pentru calitatile sale de tactician, Markarian a câstigat titlul de campioana cu echipe din Paraguay, Chile si Peru. Înainte de a pregati nationala Greciei, el a antrenat-o pe cea peruana. În Grecia, unde le-a antrenat pe Ionikos, Panathinaikos si Iraklis, el este cunoscut pentru asa-numitul fotbal „tsuku tsuku”, implicând victorii muncite, cu goluri putine. România si Grecia se vor întâlni pe 7 septembrie, la Bucuresti, în partida revansa din preliminariile EURO 2016.
Adauga un comentariu