Local

Risc de prabusire in Piata Unirii: reparatii urgente la cea mai veche canalizare a orasului Iasi

Publicat: 24 feb. 2016
1

@ In aceste zile, se intervine pentru repararea unuia dintre cele mai vechi colectoare de canalizare ale orasului, cu o vechime de peste 70 de ani

Avaria a fost localizata în zona Piata Unirii, fiind depistata în urma vizualizarii exterioare a traseului colectorului, ocazie cu care s-a observat fisurarea mozaicului din Piata Unirii, în fata hotelului Unirea. Remedierea avariei are caracter de mare urgenta, în caz contrar putând aparea riscul de surpare a unor portiuni mai mari din esplanada. Pe tronsonul avariat, colectorul de canalizare prezinta fisuri pe o lungime de 2 metri si o latime de un metru, un perete lateral fiind prabusit partial.

„Colectorul de canalizare este din beton, are forma ovoidala si dimensiuni de 2,45/1,80 metri, fiind pozitionat la o adâncime de 3 metri. Colectorul preia apele uzate din zonele Aleea Sadoveanu, Copou, Piata Unirii, inclusiv de la colectoarele secundare din zonele mentionate. Prabusirea laterala a canalului colector a aparut ca urmare a uzurii si a corodarii materialului din cauza agresiunii chimice a apelor uzate. Reparatia peretelui si acccesul la locul avariat se poate face doar prin sapatura, fiind necesara demontarea mozaicului decorativ din Piata Unirii pe o suprafata de circa 4 metri patrati”, a explicat Razvan Manolache, sef Birou Relatii Publice ApaVital.

Lucrarile de reparatie au început luni 22 februarie si continua cu lucrari de cofrare pentru turnarea betonului. Finalizarea reparatiilor s-ar putea încheia în jurul datei de 4 martie 2016, data dupa care va fi refacut amplasamentul afectat, prin aducerea la starea initiala, cu materiale corespunzatoare. Zona de lucru a fost imprejmuita cu panouri metalice, pe o suprafata de 10 mp.
Comentarii
Adauga un comentariu