International

REZULTATUL discutiilor dintre Putin si Obama privind Siria

Publicat: 06 sept. 2013
1

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat ca a discutat despre criza siriana astazi cu presedintele american Barack Obama, in cadrul summitului G20, si ca si-au pastrat pozitiile la finalul intalnirii, informeaza agentia de stiri Mediafax.

„Ne-am intalnit cu presedintele american astazi (vineri)”, a declarat Putin, intr-o conferinta de presa, la finalul summitului de doua zile de la Sankt Petersburg.

Un oficial de la Casa Alba a confirmat ca Obama si Putin s-au intalnit vineri in cadrul summitului G20, dar nu a oferit imediat mai multe detalii.

„Am stat de vorba asezati, conversatia a durat 20-30 de minute”, a precizat Putin.

„Conversatia a fost constructiva, semnificativa, cordiala. Fiecare a ramas pe pozitia sa”, a adaugat seful statului rus.

Presedintele rus, un sustinator loial al regimului lui Bashar al-Assad, refuza ideea unei interventii militare impotriva Damascului, pe care Barack Obama intentioneaza sa o efectueze ca reactie fata de atacul chimic de la 21 august, de a carui comitere acuza regimul sirian.

Nicio intalnire bilaterala nu a fost prevazuta intre cei doi sefi de stat in timpul summitului. Obama si-a anulat, in vara, o vizita la Moscova, care urma sa aiba loc chiar inainte de summitul G20.
Adauga un comentariu