Eveniment-Social

Rezultatele sesiunii de vara a admiterii de la Universitatea Cuza

Publicat: 25 iul. 2016
1

@ Chiar daca termenul limita pentru publicarea rezultatelor finale ale admiterii sesiunii de vara la facultatile din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza a fost anuntat pentru data de maine, 27 iulie 2016, o parte dintre acestea au fost facute deja publice @ De precizat ca, astazi, la Facultatea de Drept este programat examenul scris in baza caruia se va face selectia viitorilor studenti

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a inceput sa publice o serie dintre rezultatele finale ale admiterii sesiunii de vara la majoritatea facultatilor institiutiei. Printre acestea se regasesc cele de la: Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Geografie si Geologie, Litere, Chimie, Educatie Fizica si Sport sau Centrul de Studii Europene. Acestea pot fi analizate aici: http://admitere.uaic.ro/rezultate-admitere-2016/.

Citeste si:  Noi rezultate ale admiterii la Universitatea Cuza din Iasi – FOTO

Pe de alta parte, raportat la anii trecuti, ultimele medii de admitere, atat pe locurile bugetate, cat si la cele cu taxa, au scazut si cu pana la peste jumatate de punct. Urmeaza ca in urmatoarele zile, candidatii declarati admisi sa-si confirme locul. Important de mentionat ca, multi dintre acestia au ales sa se inscrie si la alte institutii de invatamant superior.

Citeste si:  Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

Mai departe, de aratat ca, la un numar de 3.415 locuri la buget – licenta, 1.925 la taxa, iar la master 2.286 la buget, 1.100 la taxa, la UAIC s-au depus 8.499 dosare de inscriere la licenta si alte 2.540 la master. Defalcat, de reliefat ca: 1.935 dosare au fost depuse la FEAA, dintre care cele mai multe au fost la specializarile: Cibernetica, statistica si informatica economica – 509, Finante – 259 si Management – 249.

Citeste si:  Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

Mai departe, a II-a facultate ca numar de dosare depuse este cea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei cu 1.174, aici cea mai cautata fiind specializarea Psihologie, cu 702 dosare depuse. Pe locul al III-lea se plaseaza Facultatea de Litere cu 1.027 dosare, cele mai cautate specializari fiind: Limba si literatura cu 765 dosare si Limbi moderne aplicate cu 130. Pe de alta parte, urmatoarele facultati de la Cuza au avut: Filosofie si Stiinte Social Politice – 853 dosare, Informatica – 794, Drept – 707 (aici este programat test scris la admitere, la disciplina Limba romana pe 26 iulie – n.r.), Geografie si Geologie – 513, Biologie – 535, Educatie fizica si sport – 299, Matematica – 286, Chimie – 202, Istorie – 158, Teologie Ortodoxa – 127, Fizica – 48, respectiv Teologie Romano-Catolica – 18.

Citeste si:  Maine incepe admiterea. Vezi programul inscrierilor la universitatile din Iasi

Citeste si:  Evenimentul de cariera – Agribusinessjob, la Universitatea de Agronomie Iasi
Adauga un comentariu