Eveniment-Social

Rezultatele preliminare ale examenului de Bacalaureat 2015 de la Iasi

Publicat: 03 iul. 2015
1

@ Ce a fost mai greu a trecut pentru aproximativ sase mii de absolventi ai claselor a XII-a @ Ieri, acestia au sustinut ultima proba, respectiv cea la alegere a profilului si specializarii @ Urmeaza afisarea rezultatelor preliminare @ Fata de anul trecut, este foarte posibil ca procentul de promovare sa creasca

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), ieri, la ultima proba scrisa, la alegere, a examenului de Bacalaureat 2015 in unitatile de invatamant din intreg judetul au fost inscrisi 5.841 absolventi de liceu, din care 252 au absentat. Candidatii au fost evaluati la discipline precum: Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana, Biologie vegetala si animala, Chimie, Economie, Fizica, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Psihologie si Sociologie. De precizat ca, dintre cei prezenti, doi tineri au fost eliminati pentru tentativa de frauda. De asemenea, chiar in timpul evaluarii, un cadru didactic care-i supraveghea pe liceeni la Colegiul National Octav Bancila a avut o criza cardiaca. A fost necesara interventia unei ambulante. Acesta a primit ingrijiri medicale la fata locului. Acesta a fost stabilizat si se afla in fata oricarui pericol. 

Cand se afiseaza primele rezultate

Urmeaza afisarea rezultatelor preliminare. Fata de anul trecut, este foarte posibil ca procentul de promovare sa creasca conform unor surse din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). De precizat ca tezele elevilor din Iasi vor fi corectate in judetul Bacau de catre profesorii de acolo. Rezultatele examenului, inainte de contestatii, urmeaza sa fie publicate în data de 7 iulie 2015, pâna la ora 12:00, iar cei care doresc sa depuna contestatii o pot face în aceeasi zi, între orele 12:00 si 16:00. În zilele de 8 si 9 iulie urmeaza sa fie solutionate acestea, iar rezultatele finale vor fi afisate în data de 10 iulie. De precizat ca pentru a trece Bac-ul, candidatii trebuie sa fi sustinut toate cele trei probe orale, iar la cele trei scrise media notelor sa fie minim sase.

Citeste si: BACALAUREAT. Vezi aici TOATE subiectele si baremele la ultima proba – UPDATE

De reamintit ca, dupa centralizarea rezultatelor absolventilor de liceu de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), la sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat 2014, procentul de promovare la Iasi a fost (inainte de contestatii – n.r.) de 73,65 la suta. Mai departe, in baza notelor obtinute de candidati la ultimele simulari de la Bac se asteapta ca cele mai bune note sa fie obtinute la colegiile: National, Emil Racovita, Costache Negruzzi, Garabet Ibraileanu, Mihai Eminescu, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, dar si colegiile Stefan cel Mare din Harlau, respectiv Mihail Sadoveanu din orasul Pascani.
Adauga un comentariu