Eveniment-Social

Rezultatele FINALE ale profesorilor ieseni la EXAMENUL de DEFINITIVAT

Publicat: 18 aug. 2016
1

@ Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a publicat ieri rezultatele finale ale examenului national de Definitivare în învatamânt @ În urma reevaluarii lucrarilor contestate, înca sapte candidati au depasit pragul notei opt, ridicând rata de promovabilitate a judetului Iasi la 78.90 la suta, de la rezultatul initial de 76.50 la suta

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a publicat ieri, 18 august 2016, rezultatele finale ale examenului national de Definitivat, la nivelul judetului Iasi. Dupa solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate a judetului Iasi este de 78.90 la suta, de la rezultatul initial de 76.50 la suta! Cu acest procentaj, Iasul se plaseaza pe locul al II-lea în topul national. Din totalul celor 258 de note de promovare, 181 sunt cuprinse în intervalul 8.00-8.99, 74 în intervalul 9.00-9.99, iar trei candidati au obtinut nota maxima. La sesiunea din acest an a examenului au participat 327 de cadre didactice iesene.

Citeste si : Iata ce note au obtinut profesorii ieseni la Definitivat

„Monitorizarea, sustinerea si îndrumarea profesorilor debutanti au reprezentat si în acest an scolar prioritati ale activitatii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. În acest sens, am colaborat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), cu Casa Corpului Didactic (CCD) si cu unitatile scolare în vederea asigurarii pregatirii optime a cadrelor didactice debutante pentru cariera didactica, în general, si mai ales pentru examenul de Definitivat. În acest sens, am desfasurat cursuri de formare cu profesorii debutanti si am organizat sesiuni de informare si consiliere care au avut ca obiectiv prezentarea noilor programe valabile pentru examenul de Definitivat. Aspectele care sunt specifice debutului de cariera au fost abordate si în cadrul cercurilor pedagogice. La finalul lunii mai, anul acesta, în colaborare cu Universitatea Cuza, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, ISJ Iasi a organizat simularea examenului national de Definitivare în învatamânt. Ne propunem continuarea acestei strategii si pentru anul scolar viitor si intensificarea colaborarii cu universitatile iesene în vederea sprijinirii adecvate a tinerilor care doresc sa îmbratiseze cariera didactica”, a declarat prof. Aura Tabara, inspector scolar pentru dezvoltarea resursei umane, coordonator al activitatilor desfasurate pentru finalizarea cu succes a examenului de Definitivare în învatamânt la Inspectoratul Scolar. Defalcat, pe discipline, cei mai multi inscrisi au fost la: educatoare – 87 persoane, invatatori – 75, Limba si literatura romana – 32.

Citeste si : Atentie, profesori ieseni! Saptamana aceasta va puteti valida fisele pentru examenul de Definitivat 2016

Citeste si : Luna august debuteaza cu un examen extrem de important pentru cadrele didactice
Comentarii
  • Ce m am distrat! Cum e posibil fraților? în urma contestațiilor domnul albu Danut candidat la invatat ori ajunge de la nota 7,15 la fix 8.01. știți ca a fost cea mai mare mărire data după contestații? au mai făcut și alții dar fără așa mare succes. oare sa fie de vina tăticul lui domnul primar? au început actualii primari sa mărească și notele la Def? e bine de știut ca la anul mergem sa dam def ul cu ei.

Adauga un comentariu