Eveniment-Social

Rezultatele Caravanei Profilaxiei la Iasi: igiena orala nu mai este lasata pe ultimul loc

Publicat: 03 iun. 2014
1

@ Cea de a VI-a editie a Zilelor Profilaxiei Generale si Orale, derulata la Iasi, s-a incheiat cu primele rezultate obtinute in cadrul campaniei de informare

Caravana Profilaxiei a cuprins sase puncte-cheie din municipiu, respectiv Tatarasi, Copou, Nicolina, Alexandru, Podu Ros si zona Teatrul National. Au fost oferite gratuit consultatii si s-au impartit brosuri de educatie sanitara si produse de igiena orala. In acest an, un numar record de 5.444 de persoane din municipiul Iasi au beneficiat de aceste servicii. O premiera fata de anii anteriori o reprezinta amploarea evenimentului si cele peste 15.000 de produse de igienizare orala oferite gratuit iesenilor.

Cu aceasta ocazie a fost lansat si volumul „6 Ani de Profilaxie in Moldova„, care reprezinta o insumare a rezultatelor inregistrate de Caravana Profilaxiei, inca din anul 2009. Fiecare iesean participant a completat un chestionar de evaluare, prin care s-a realizat o diagnoza a sanatatii orale in stransa legatura cu alte afectiuni medicale (boli cardiovasculare, diabet).

Click aici pentru a vedea imagini.

„Rezultatele obtinute in cadrul acestei campanii reprezinta baza prin care putem gandi viitoarele programe, in special pentru zonele rurale ale judetului Iasi. Au fost distribuite peste 15.000 de produse de igienizare orala, dar si consultatii. S-a remarcat cresterea preocuparii pentru igiena orala, insa raman si multe necunoscute in randul populatiei. Importanta sanatatii orale incepe sa fie constientizata si din acest motiv este nevoie de continuitate in ceea ce priviste accesul la servicii stomatologice si informarea”, a precizat prof. coord. dr. Norina Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara Iasi. Neglijarea problemelor dentare si neutilizarea constanta a produselor de igienizare orala sunt principalele motive care conduc la afectiuni stomatologice serioase, inca de la o varsta frageda. Daca pasta de dinti si periuta sunt utilizate de cei mai multi ieseni, apa de gura si ata dentara raman inca o necunoscuta. Continuitatea acestei actiuni va fi asigurata si de sprijinul Primariei municipiului Iasi, care isi va indrepta atentia catre cazurile sociale.
Adauga un comentariu