Actualitate

Rezultate NEASTEPTATE la examenul de admitere la UMF Iasi. Unii candidati au luat note INCREDIBILE

Publicat: 26 iul. 2016
1

@ Este de-a dreptul surprinzator ceea ce s-a intamplat la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi! @ Asta dupa ce au fost publicate rezultatele la testul grila in baza caruia s-a facut admiterea in cadrul facultatilor @ Situatia este similara si la celelalte institutii de invatamant superior din restul tarii @ Efectiv, zeci de candidati care-si doresc sa devina medici au luat note la limita @ Unii dintre ei au fost admisi inclusiv cu medii putin peste cinci @ De precizat ca, anul acesta, a fost introdusa si Chimia ca materie de examinare, fapt ce le-a dat batai de cap absolventilor de clasa a XII-a @ In fata acestor realitati, inclusiv rectorul unitatii academice, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, s-a declarat nemultumit, atat de rezultatele celor inscrisi, dar si de concurenta

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi a publicat rezultatele oficiale ale testului grila in baza caruia s-a dat admiterea 2016 la toate facultatile din cadrul institutiei. Trist, dar adevarat, zeci de candidati care-si doresc sa devina medici au luat note la limita. Mai mult, unii dintre ei au fost admisi inclusiv cu medii putin peste cinci. In acest context, anul acesta, prin faptul ca a fost introdusa ca materie de examinare, Chimia le-a dat batai de cap absolventilor de clasa a XII-a. In fata acestor elemente, rectorul unitatii academice, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, s-a declarat nemultumit, atat de rezultatele celor inscrisi, dar si de concurenta.

Citeste si:  Declaratii de ultima ora despre admiterea de la UMF Iasi

„Sunt nemultumit de ceea ce s-a intamplat la admiterea din acest an. Desigur, nici concurenta nu a fost cea scontata. Oricum, in ultimul an si jumatate, imaginea universitatii a avut de suferit. Legat de rezultatele candidatilor, acestea sunt mai mici ca in ceilalti ani. Acelasi lucru se intampla si la nivel national si nu trebuie sa uitam ca a scazut numarul celor care au sustinut Bacalaureatul. Ar trebui sa mentionam si faptul ca, printre materiile de examen, noi am introdus anul acesta si Chimia, respectiv Fizica. In concluzie, consider ca suntem in parametrii normali, doar ca eu imi doresc excelenta in educatie. Totusi, vom scoate din cei care au intrat la UMF, de asta va asigur, medici foarte buni”, a sintetizat profesorul Scripcariu.

Mai departe, cei 1.665 inscrisi au sustinut teza scrisa tip grila la doua materii pentru domeniile Medicina si Medicina Dentara, din Biologia de clasa a XI-a si Anatomia si Fiziologia Omului, obligatoriu, si Chimie Organica sau Fizica, la alegere. La Farmacie testul s-a dat din Chimie Organica, obligatoriu, si Biologie Vegetala sau Biologie de clasa a XI, Anatomia si Fiziologia Omului la alegere. Defalcat, la Facultatea de Medicina- specializarea Medicina s-au înscris 714 candidati, ceea ce a reprezentat o concurenta pe loc bugetat de 2.4. La specializarea Asistenta Medicala Generala, au fost 263 candidati, concurenta fiind 5.3, iar la Nutritie si Dietetica au fost 31 înscrisi, concurenta fiind 10 candidati pe un loc bugetat.

Citeste si:  Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

La Facultatea de Medicina Dentara, au fost 210 candidati, concurenta fiind 2.4, iar la specializarea Tehnica Dentara au fost 95 candidati, reprezentând o concurenta de 3 candidati pe un loc bugetat. Facultatea de Farmacie a primit în acest an 139 dosare de înscriere, concurenta fiind 1.4 candidati pe un loc bugetat. La Facultatea de Bioinginerie Medicala, specializarea Bioinginerie, s-au înscris 70 candidati, concurenta fiind 1.1 pe loc bugetat, iar la specializarea Balneofiziokinetoterapie si Recuperare s-au înscris 143, rezultând o concurenta de 2.1 candidati pe un loc bugetat al UMF.

Admiterea pentru straini, in plin proces de inscriere

Dincolo de toate acestea, admiterea 2016, pentru tinerii din strainatate care-si doresc sa urmeze o facultate in cadrul universitatii iesene, se va incheia in luna august. Procesul este complet separat de cel al admiterii pentru cetatenii romani. „Pentru studentii straini avem un alt proces de admitere, care a inceput din luna aprilie a acestui an, prin crearea unei platforme de inscriere on-line. Procesul de inscriere se va termina in jurul datei de 4 august 2016.

Citeste si:  ADMITERE! In curand se afiseaza rezultatele la UMF Iasi

Finalizarea ierarhiei selectiei acestora, anume a candidatilor straini potentiali admisi, se va incheia pe 11 august, atunci cand vom trimite dosarele lor la Ministerul Educatiei, anume la Comisia Nationala pentru Recunoastere si Echivalare a Diplomelor. Aceasta comisie urmeaza sa emita atestatul sau scrisoarea de acceptare, in functie de tara din care acesti candidati provin. Daca sunt din state membre ale Uniunii Europene (UE) primesc un atestat, iar daca sunt cetateni non-UE primesc o scrisoare de acceptare pe baza careia vor putea sa obtina viza si atunci trebuie sa vina sa se inscrie”, a explicat conf. univ. dr. Mihai Danciu, prorector pentru studii universitare, ciclul de studii învatamânt fundamental, de la Universitatea de Medicina.

Citeste si:  30% din numarul studentilor de la UMF Iasi sunt straini
Comentarii
  • Poate ca si subiectele puteau fi alese mai potrivit; subiectele nu ar fi bine alese nici daca toata lumea obtine note de 9-10, nici daca toata lumea obtine 4-5. Sigur, ca aceasta parere sa fie corecta, majoritatea candidatilor ar trebui sa fie de o anumita categorie…

  • pai daca vreti candidati de un alt nivel atunci introduceti cum era pe vremuri 3 teze la fizica, chimie si biologie , separate si atunci nu vor mai intra cu 5. Si nu mai scoateti mii delocuri ca sa iasa norme de profesori la toti ca numai in spiridon sunt 5 clinici de chirurgie si 4 de medicala. Ca nu e nevoie de atatia ,,profesori”

  • la ce ***** sa va asteptati cand ati bagat numai admisi pe baza de tocit la biologie, ar trebui toate cele 3 probe obligatorii, altfel veti avea numai dobitoci care stiu sa memoreze, si asa avem destule exemple la bursieri, unde majoritatea sunt papagali ce tocesc, ca sa nu mai zic ca ar trebui sa le fie TOTAL INTERZIS celor de la profil non real, cum ar fi filologie, sa vina la aceasta facultate

  • Au fost si intrebari la prima vedere si nu doar din cartea de teste editata de umf! Deci… pentru a raspunde corect trebuie sa inveti materia si nu doar sa inveti intrebarile si raspunsurile pe de rost! De aceea sunt note mai mici.

  • Ideea este ca sunt multe teste la vedere si este mai complicat, ca sa iei nota mare chiar trebuie sa gandesti materia si sa ai logica, nu este vorba doar de tocit.

Adauga un comentariu