Eveniment-Social

Rezultate DEZASTRU la simularile examenelor de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat derulate la Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 21 mart. 2016
1

@ Situatie grea pentru elevii de clasa a VIII-a si liceenii de clasa a XII-a din judetul Iasi @ Conform datelor oficiale, dupa ultima simulare a acestor concursuri (derulata la inceputul acestui an – n.r.), organizata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, nici macar jumatate dintre candidati nu au reusit sa obtina note de promovare @ Deja, Inspectoratul Scolar Judetean propune masuri urgente de remediere a intregii  stari de fapt

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, la simularea examenului de Bacalaureat din acest an prezenta elevilor din clasa a XII-a la simularea examenului de bacalaureat a fost de 93.73 la suta la proba Ea) – Limba si literatura romana, de 92.75 la proba Ec) Matematica sau Istorie si de 89.88 la suta la proba Ed) – cea la alegere, ceea ce denota interes crescut din partea acestora pentru simulare.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

„Procentul de promovare in 2016 se mentine aproximativ acelasi comparativ cu 2015, dar mai mare fata de 2014. Peste jumatate din numarul elevilor din clasa a XII-a nu au obtinut media de promovare a examenului de bacalaureat, in schimb a crescut procentajul cu zece la suta fata de simularea din decembrie 2015. Promovarea in mediul rural, de 24.74 la suta, ramane mult sub cea din mediul urban, de 47.89 la suta. Exista diferente mari intre procentele de promovare in functie de filiera urmata de elevi, respectiv 69.28 la filiera teoretica, 19.35 la filiera tehnologica si 51.98 la suta – filiera vocationala. Analizand procentele de promovare pe filiera, se constata procente ridicate la Limba romana si Istorie la filierele teoretica si vocationala, iar la Matematica un procent sensibil mai mare la filiera vocationala comparativ cu filiera teoretica. La filiera tehnologica, procentul la Matematica este foarte scazut, doar 14.03 la suta”, arata reprezentantii ISJ.

Click aici pentru a vedea ce rezultate au obtinut elevii ieseni la simularea Evaluarii Nationale

Pe de alta parte, sefa Inspectoratului Scolar, prof. dr. Camelia Gavrila a prezentat date finale oficiale referitoare si la rezultatele obtinute de elevii din municipiu si judet la simularea Evaluarii Nationale (EN). Simularea Evaluarii Nationale s-a desfasurat in 186 de unitati de invatamant, din care 60 in mediul urban si 126 in mediul rural. Potrivit datelor furnizate de ISJ, prezenta candidatilor a fost foarte buna, de 95.94 la suta – Limba romana si de 95.83 la suta la Matematica. Per total, doar 42,32 la suta dintre candidati au luat note peste cinci.

„Ne-am gandit la o serie de masuri pentru remedierea acestei situatii si pentru imbunatatirea procentului de promovare, anume realizarea unei diagnoze clare a situatiei la nivelul judetului, dar si a fiecarei scoli in parte. Avem in vedere elaborarea de catre fiecare scoala a graficului de pregatire a elevilor si monitorizarea actiunilor de catre Inspectoratul Scolar”, a sintetizat prof. dr. Gavrila.
Adauga un comentariu