Eveniment-Social

Rezultate bune ale candidatilor ieseni la Institutul National de Magistratura – VEZI LISTA CU REZULTATELE LA TESTUL GRILA

Publicat: 06 sept. 2011
1

Rezultate bune ale candidatilor inscrisi la concursul organizat de Institutul National al Magistraturii (INM). Dintre acestia, 87 au trecut de cea mai importanta proba, eliminatorie, respectiv testul grila. Roxana Axinte, cu 87 de puncte, urcat pe locul al VIII-lea pe tara ca rezultat, in timp ce Iuliana Garabet, cu 86 de puncte, a ocupat locul al XIV-lea. In total, din cei 158 de ieseni, 31 au reusit sa treaca de prima proba. La nivel national, aproape 86 la suta din cei 3.433 de candidati care s-au inscris la admiterea la INM, pentru promotia 2011-2013, au picat proba eliminatorie tip grila. Doar 452, din cei 3.283 care s-au prezentat la examen, au reusit sa obtina peste 70 de puncte, cat a fost minimul acceptat pentru promovare. Candidatii care vor fi admisi la final vor avea posibilitatea sa opteze, dupa anul I de studiu, pentru 100 de locuri de judecator si 100 de locuri de procuror.

Concursul de admitere la INM continua cu a doua etapa, care va avea loc maine si va consta in verificarea rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila cu 100 de intrebari. Imediat, in perioada 9-19 septembrie, va fi organizat un interviu la care candidatii vor fi chestionati in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat. Rezulatele finale vor fi publicate pe 26 septembrie. Nota finala obtinuta in urma sustinerii concursului o reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, cea scrisa avand o pondere de 75 la suta, cea de verificare a rationamentului logic – 15 la suta, iar interviul – 10 la suta.

VEZI LISTA CU REZULTATELE LA TESTUL GRILA AICI
Adauga un comentariu