Eveniment-Social

REVOLTATOR! USL a furat proiectul unui deputat de Iasi

Publicat: 16 oct. 2013
1

@ Parlamentarii USL au reusit sa transforme in lege un proiect pe care l-au furat colegiilor din opozitie @ Un deputat de Iasi s-a trezit ca proiectul sau a fost respins de colegii parlamentari, in vreme cu initiativa USL a fost adoptata cu majoritate de voturi de plenul Senatului

Scandal monstruos in Parlamentul Romaniei. Alesii USL au ajuns din nou sa fure ideile colegilor din opozitie, pe care si le-au asumat si le-au transformat in legi. Recent, plenul Senatului a adoptat o hotarare privind reglementarea unei normei de hrana pentru politistii locali pe timpul iernii. Printre initiatorii acestei legi se numara si senatorul PNL de Iasi, Mihaela Popa. Doar ca aceeasi initiativa a fost depusa la Camera Deputatilor cu cateva saptamani mai devreme de catre deputatul PDL, Petru Movila. La circa 17 zile de la acel moment, proiectul a „rasarit” si pe masa Senatului, iar parlamentarii au adoptat fara nicio retinere aceasta initiativa. Cele doua proiecte seamana izbitor de mult, insa daca cei de la PDL nu au avut noroc, alesii USL s-au vazut cu sacii in caruta si dupa ce au furat ideea, au reusit sa o transforme in lege. Initiatorul primei legi, deputatul PDL Petru Movila, s-a aratat nemultumit de faptul ca proiectul sau nici macar nu a fost luat in considerare, in timp ce furtul celor de la USL a devenit lege. „Aceasta este o procedura marca USL, un plagiat aproape perfect, dupa un proiect de lege depus de mine si de colegii mei alaturi de Sindicatul National al Politiei Locale. La trei saptamani, acelasi proiect a fost depus de colegii senatori. Culmea, proiectul depus de mine a fost lasat in sertare, iar celalalt a fost dezbatut de plen. Este un lucru foarte urat ceea ce s-a intamplat. Eu unul muncesc si nu fac copy-paste. Voi inainta o scrisoare catre presedintii Senatului si Camerei Deputatilor pentru a sesiza ceea ce s-a intamplat. Nu vreau sa se mai intample astfel de lucruri. In joc este si imaginea Parlamentului Romaniei”, a sustinut Petru Movila. Nu este prima data cand deputatii opozitiei reclama faptul ca alesii USL trec peste initiativele lor pentru a le promova pe cele initiate de grupurile parlamentare aflate la putere.
Comentarii
  • O.K. Am inteles cat de drag i-ti este. Dar despre ceea ce se scrie in articol ce ai de comentat? Gandire de tampit: nu conteaza ce spui,eu tot te injur. (vezi Ponta cu Rosia Montana : „negam totul pt. ca o spunea Traian Basescu” )

Adauga un comentariu