Eveniment-Social

REVOLTATOR! Un partid din Iasi a fentat legea. Dosarul incomplet a fost aprobat de Biroul Electoral

Publicat: 29 apr. 2016
1

Situatie aberanta la alegerile locale din acest an. Desi un partid a venit la Biroul Electoral cu listele pe genunchi si cu dosarul incomplet, candidatii formatiunii au fost acceptati de membrii biroului. Filiala judeteana a UNPR Iasi nu a depus la dosarul de candidatura documentele care sa ateste ca membrii acestui partid nu au facut politie politica. Desi aceasta declaratie era extrem de importanta in dosarul de candidatura, in cazul UNPR acestea lipseau cu desavarsire. In mod normal, formatiunea nu ar fi trebuit primita in acest scrutin electoral, insa situatia la Biroul Electoral a fost cu totul alta. Reprezentantii Biroului s-au pronuntat, pana la urma cu majoritate de voturi, pentru ca UNPR sa poata candida, in pofida faptului ca declaratia respectiva lipsea de la fiecare candidat in parte.

„In privinta acestui dosar de candidatura, presedintele, loctiitorul si reprezentantul Autoritatii Electorale s-au aratat impotriva. Dosarul a fost insa aprobat si a trecut la vot dupa ce reprezentantii partidelor au votat pentru, iar scorul a fost de 4-3 in favoarea mentinerii candidaturilor”, au aratat reprezentantii Biroului Electoral Judetean. Desi in hotarare s-a vazut clar ca cea mai mare parte a candidaturilor nu indeplineau conditiile legale, cei de la BEJ au facut ca dosarele sa fie acceptate.

„Analizand propunerea adresata BEJ Iasi de catre UNPR si luand in considerare votul de 4 la 3 dat in sedinta Biroului Electoral Judetean cu privire la propunerea de excludere a candidaturilor domnilor Taraboanta Iulian, Ganea Daniela, Toma Mihai, Iliescu Ilie, Gorgos Ioan, Lupu Ghiorghi, Spiridon Petru, Droanca Ovidiu, Ganea Ioan Valentin, Tarziu Mihai, Acatrinei Florin, Achiroaei Gelu, Prisacaru Mihai, Miron Neculai, Mihaila Viorica, Cluci Neculai, Zeleonenchi Gigel, Dascalu Vasile si Tifachi Ioan. Vazand votul cu privire la candidaurile lui Taraboanta Iulian, Ganea Daniela, Toma Mihai, Iliescu Ilie, Gorgos Ioan, Lupu Ghiorghi, Spiridon Petru, Droanca Ovidiu, Ganea Ioan Valentin, Tarziu Mihai, Acatrinei Florin, Achiroaei Gelu, Prisacaru Mihai, Miron Neculai, Mihaila Viorica, Cluci Neculai, Zeleonenchi Gigel, Dascalu Vasile si Tifachi Ioan s-a luat act de actele la dosar „, se arata in motivarea Biroului Eelectoral Judetean Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu