Actualitate

REVOLTATOR! Toti medicii baga bani in contul acestei firme. N-ai sa crezi cine este in spatele afacerii – FOTO

Publicat: 25 apr. 2014
1

@ Firma care organizeaza evenimentele medicale in Iasi sau in alte localitati din tara la care sunt obligati sa participe si medicii ieseni apartine unui personaj trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu @ Zeci de congrese, conferinte, simpozioane, sute de cursuri, intalniri regionale, ateliere, toate s-au organizat de SC Eventer.Net SRL, firma care apartine directorului de comunicatii din Universitatea de Medicina Iasi

Toti medicii platesc acestui personaj controversat din Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Iasi bani grei. Este omul care castiga sume enorme de pe urma evenimentelor organizate de spitalele iesene, societati medicale. Poate nu ar fi reusit acest lucru daca nu ar fi fost sprijinit enorm de rectorul institutiei de invatamant superior medical din Iasi, Vasile Astarastoae. Zeci de congrese, conferinte, simpozioane sunt organizate de SC Eventer.Net SRL din Iasi, firma detinuta de Adrian Ciureanu, director de comunicatii la UMF Iasi. La sfarsitul lunii mai, firma Eventer.Net organizeaza Congresul national de medicina legala cu participare internationala. Manifestarea este organizata de Societatea Romana de Medicina Legala, Institutul de Medicina Legala Iasi, comitetul de organizare fiind alcatuit din prof. dr. Vasile Astarastoae, prof. dr. Dan Dermengiu de la Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti, iar secretarul congresului este conf. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, directorul Institutului de Medicina Legala din Iasi. Firma Eventer.Net organizeaza de cativa ani Congresul de medicina legala.

Sume fabuloase transferate in contul firmei lui Ciureanu

Bugetul pentru un astfel de eveniment medical provine din taxa de participare (50%) si sponsorizari (50%). In functie de importanta manifestarii, a numarului de participanti si a taxei de participare care variaza de la o manifestare la alta, bugetul poate ajunge chiar la 60.000 de euro. Suma de 20.000 de euro se strange la un eveniment minor, cum ar fi zilele unui spital. In buzunarul firmei care organizeaza manifestarea medicala intra un procent de 10-12%. Munca pe care o depune SC Eventer.Net SRL nu este una extrem de laborioasa. Reprezentantii firmei trebuie sa se ocupe de cazare, spatiile de inchiriat pentru sustinerea conferintelor, strangerea lucrarilor de la medici, inscrierea participantilor. De asemenea, tot SC Eventer.Net SRL aduce o firma care sa asigure sonorizarea. Comitetul stiintific al manifestarii este consultat din cand in cand de catre firma organizatoare a evenimentului. Pe piata ieseana exista vreo trei firme care organizeaza evenimente medicale, dar Eventer.Net detine monopolul.

Colegiul Medicilor din Romania, cel mai mare client

In prezentarea postata pe site-ul SC Eventer.Net SRL, Adrian Ciureanu mentioneaza ca daca s-ar lua in consideratie criteriul cantitativ al numarului de evenimente organizate, cei mai importanti clienti sunt Colegiul Medicilor din Romania unde presedinte este tot Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi. Se poate observa cu usurinta cum toate evenimentele medicale sunt servite firmei detinute de Adrian Ciureanu, directorul de comunicatii de la UMF Iasi. De ani de zile, Eventer.Net a fost organizatorul a zeci de congrese, conferinte, simpozioane si alte cateva sute de cursuri, intalniri regionale, ateliere. Timp de cinci ani, firma detinuta de Adrian Ciureanu a organizat in Grecia un program de perfectionare al Colegiului Medicilor din Iasi, Colegiul Medicilor din Romania. Pentru anul acesta, SC Eventer.Net SRL are deja programate opt manifestari medicale. 

„Aici este vorba de business, de bani”

Ieri, Adrian Ciureanu a declarat reporterilor BUNA ZIUA Iasi ca prietenia cu rectorul Vasile Astarastoae nu are nicio legatura cu afacerea pe care o deruleaza. „Aflati cate firme de organizari evenimente medicale sunt in tara. Organizarea Congresului de Medicina Legala este hotararea Societatii Romane de Medicina Legala. Prieten sau dusman cu Astarastoae nu are a face. Aici este vorba de business, de bani. Dar nu discut cu gazetarii care au chitantier in buzunar”, a declarat Adrian Ciureanu.

Ciureanu, trimis in judecata pentru luare de mita

Adrian Ciureanu este trimis in judecata de Curtea de Apel pentru luare de mita si abuz in serviciu, impreuna cu Daniela Drugus, director economic, iar Vasile Astarastoae este trimis in judecata pentru fals si uz de fals. In urma cu cateva luni, atat directorul de comunicatii Adrian Ciureanu de la UMF Iasi, cat si Daniela Drugus, director economic au fost retinuti de procurorii DNA Iasi.
Comentarii
  • Stimaţi clienţi ai magazinelor LIDL, fiţi cu ochii pe cântarele de la casele de marcat! Adeseori acestea nu pornesc de la zero ci de la o oarecare valoare superioara, PE CARE O PLĂTIŢI!!! Ne fură ăştia de ne rup! Deschideţi bine ochii!

  • Dar mai revoltator este ca si mai multi medici din Iasi va baga voua bani in conturi datorita prieteniei voastre cu betzivul de Emil Anton, cu Norina Forna, cu Marin Burlea care va platesc taxa de protectie, ca Mafiei, nu-i asa?.. Ziar cu patron santajist dovedit.

 • care toti medicii baga bani? eu nu bag banii acolo. asta care ai scris stirea, sorin rahat in ploaie,fii mai cu capul pe umeri si nu mai scrie bazaconii ca daca se unesc toti medicii si te dau in judecata ,iti vinzi chilotii de la poponet sa despagubesti.

 • Dar mai revoltator este ca si mai multi medici din Iasi va baga voua bani in conturi datorita prieteniei voastre cu betzivul de Emil Anton, cu Norina Forna, cu Marin Burlea care va platesc taxa de protectie, ca Mafiei, nu-i asa?.. Ziar cu patron santajist dovedit.

 • Bai BZI da sunteti varza, organizeaza si el corect un congres de 60 000 euro si sariti pe el! Hai ca sunteti penibili!Uitati-va la suptinjiner si la pasajul inundat de la Fundatie, sau la pasajul O Bancila blocat in imbecilitatea liderilor locali!

  • Un roman. Tu esti un moldovean atat de prost incat nici nu stii sa scrii. Totusi ti-ai dat seama ca moldovenii sunt alta rasa. Inferioara, desigur.

 • „Aici este vorba de business, de bani. Dar nu discut cu gazetarii care au chitantier in buzunar, a declarat Adrian Ciureanu”.Business pe dracu .Daca nu ar fi „rectorul maculatura” care face trafic de influenta pentru a obtine idiotul congrese si bani, unde mai este „business-ul”?Vorbeste de parca ar avea vre-o fabrica importanta cu sute de angajati.Un idiot patentat care va disparea o data cu rectorul Oaie

 • Noi modovenii avem cele mai penale personalitati. Astarastoae, Oaie, Fenechiu si cati altii. De curve nu vreau sa vorbesc, macar alea aduc bucurie in toata Europa.

 • Organizarea evenimentelor medicale este o munca laborioasa, cu atat mai mult cand este vorba de invitati straini, medici, despre care stie toata lumea cat de pretentiosi pot fi si cat de pretios este timpul. Invit autorul articolului sa se implice in organizarea unui eveniment medical si dupa aceea sa sustina ca nu este laborios.

Adauga un comentariu