Actualitate

REVOLTATOR! Rosia Montana a cumparat presa din Romania cu o suma uriasa

Publicat: 11 sept. 2013
1
In aceste zile mii de oameni au protestat in toata Romania, de la Iasi, pana la Bucuresti si de la Cluj pana la Barlad impotriva proiectului Rosia Montana. Toate televiziunile din Romania si majoritatea ziarelor au luat insa partea celor de la Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), compania care urmareste sa demareze extragerea aurului de la Rosia Montana. Acest lucru nu este intamplator, din moment ce in ultimii trei ani si jumatate, RMGC, ar fi platit presei peste 12 milioane de euro in ultimii 3 ani pentru unele spoturi publicitare, dupa cum precizeaza Cotidianul.ro.
 
In plus, potrivit Nasul.tv, in urma cu trei ani, compania RMGC a organizat pe banii proprii o deplasare a jurnalistilor, care au acceptat invitatia, in Noua Zeelanda, pentru ca acestia sa constate ca exploatarile pe baza de cianuri nu sunt nocive. Printre jurnalistii care au acceptat invitatia RMGC se regasesc Robert Turcescu, Ioan T. Morar, Mihai Tatulici, Floriana Jucan si Emil Hurezeanu. De asemenea, compania care este insarcinata sa se ocupe cu ducerea la bun sfarsit a acestui proiect, RMGC, ar fi platit presei peste 12 milioane de euro in ultimii 3 ani pentru unele spoturi publicitare, dupa cum precizeaza Cotidianul.ro.
Cei mai multi bani au fost platiti in 2009. Astfel, cea mai mare suma de bani a primit-o Realitatea TV, nu mai putin de 2.26 milioane de euro. Urmeaza Money Channel, cu 1.298 milioane de euro si ProTV cu 1.94 milioane de euro. Nici TVR nu a ramas mai prejos, televiziunea publica obtinand un profit de 1.092 milioane de euro din rularea unor spoturi publicitare.
 
In anul 2010, aceeasi companie ar fi schimbat strategia de alocare a bugetelor publicitare in functie de aparteneta politica a posturilor de televiziune si nu de ratingul lor. Astfel, RMGC a platit postul B1TV cu suma de 284.000 de euro, Realitatea TV a primit 230.000 de euro, Antena 1.160.000 de euro, TVR 1.140.000 de euro, iar Antena 389.000 de euro.
 
Interesant este ca si un iesean a incasat bani frumosi de la compania RMGC. Conform unor informatii din piata de specialitate, compania Oameni si companii, controlata de omul de afaceri Cezar Caluschi, unul dintre actionarii de la cotidianul Ziarul de Iasi ar fi incasat sume importante de bani de la RMGC.  Acum se naste o intrebare logica? Pentru ce a trebuit ROSIA MONTANA sa platesca sume importante de bani catre firma lui Cezar Caluschi? Este vorba oare despre trafic de influenta? Daca nu, atunci ce alte servicii i-au fost platite lui Caluschi? Omul de afaceri Cezar Caluschi nu a raspuns la telefon pentru a-si preciza un punct de vedere referitor la aceasta speta.Comentarii
  • Mi-ar fi si rusine sa comentez…nici voi nu sunteti mai breji. Nu cred ca am vazut mai mult de doua articole la voi despre proteste, cele aparute fiind in tonul mass-mediei: aproximari eronate ale numarului de protestatari si un articol de maxim doua paragrafe.

  • De fapt, voi la asta vroiati sa ajungeti: ca a luat si Ziarul de Iasi bani de la Gold Corporation. Macar aia au luat un ban cinstit, pt publicitate, pe cand voi faceti bani numai din santaje mediatice!

Adauga un comentariu