Actualitate

REVOLTATOR! Majoritatea parlamentarilor ieseni au luat bani degeaba timp de 16 luni

Publicat: 18 apr. 2014
1

@ De circa doi ani de zile, in judetul Iasi, se intampla un lucru socant @ Circa douazeci de persoane au reusit sa insele un numar impresionant de ieseni @ Oamenii simpli au fost pacaliti de aceasta gasca de indivizi care au profitat de inocenta lor si i-au pacalit pe cativa lei si o masa calda

Au promis, in urma cu aproape doi ani, zeci de proiecte pentru comunitate, au anuntat ca vor depune proiecte pentru refacerea drumurilor, a lacasurilor de cult, au sustinut proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures, a modernizarii aeroportului international si multe altele. De atunci si pana in prezent, nu au mai facut mare lucru, ba chiar o buna parte din ei nu au mai reusit sa se faca remarcati cu absolut nimic. Este vorba de parlamentarii alesi in judetul Iasi, deputatii si senatorii care au alergat in campanie dintr-o localitate in alta pentru a culege voturi cu diferite promisiuni. Cu toate acestea, aproape toti au uitat de alegatori. Unii au „reusit” chiar sa ajunga in puscarie, condamnati pentru diferite fapte de coruptie. Cazul fostului deputat liberal Relu Fenechiu este cel mai cunoscut. Acesta a fost condamnat la inchisoare pentru cinci ani in „Dosarul Transformatorul„, in care a fost acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Fenechiu a fost ales in colegiul din zona Tomesti cu o majoritate zdrobitoare de voturi, insa si promisiunile acestuia din campanie s-au dovedit a fi apa de ploaie. Si senatorul PSD Sorin Lazar a ajuns sa fie condamnat la inchisoare pentru sase luni, dupa ce si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. De altfel, niciun parlamentar liberal, fie deputat sau senator, nu a reusit sa duca la indeplinire promisiunile. Mai ales liberalii din municipiu, de exemplu deputatii Anton Dobos si Grigore Craciunescu, nu s-au facut remarcati cu absolut nimic. Cine se uita la activitatea lui Craciunescu ar putea fi indus in eroare. Acesta a avut mai multe initiative legislative, insa toate au fost facute la comun cu alti colegi parlamentari. De altfel, acesta nu sta bine nici macar la capitolul intrebari si interpelari, avand doar patru astfel de actiuni in tot mandatul. Alti parlamentari din Iasi, precum Anghel Stanciu sau Vasile Mocanu nu s-au omorat nici ei cu firea. Mocanu a avut in tot acest timp 39 de initiative legislative, cea mai mare parte fiind facuta la comun cu alti parlamentari, dar si 20 de declaratii politice, majoritatea pe agricultura.

Citeste si: Un deputat iesean incearca sa-si faca imagine pe seama Fortus

Cu toate acestea, sunt si cativa parlamentari care au resit sa depuna un numar destul de mare de proiecte si sa ceara lamuriri din partea Guvernului. Cel mai activ parlamentar iesean a fost deputatul PMP Petru Movila. Acesta a avut cateva zeci de initiative legislative, dar si aproximativ 80 de intrebari si interpelari. Colega acestuia din PMP, deputatul Camelia Bogdanici, s-a numarat printre alesii care au avut mai multe actiuni derulate cu unii parlamentari, la fel ca si deputatul Sorin Iacoban sau senatorul Florin Constantinescu. Si activitatea senatorilor a lasat de dorit. Daca Lazar a ajuns sa fie condamnat la inchisoare pentru conflict de interese, Varujan Vosganian s-a remarcat printr-o absenta totala.
Comentarii
  • Eu nu pot sa-mi dau seama ce tupeu a avut sa-mi cheme nevasta in birou si sa se dea la ea. stiind ca amîndoi lucram in finante. Dar toate la timpul lor….asa-i Toni?!?????!!

  • prostan mare acest DOBOS. CU NEVASTA CAMELIA IN CLADIRE, CEA CARE NU A FOST IN STARE SA IA EXAMENUL DE NUMIRE PT POSTUL DE SEFA A TREZORERIEI SA-SI CHEME ANGAJATELE SI SA LE UMILEASCA IN HALUL ASTA. CINE NU SE SUPUNEA, ERA MUTAT LA DRAQ, LA ALTE SERVICII. ORDINAR MARE ACEST COCAL-AR

Adauga un comentariu