Actualitate

REVOLTATOR! La UMF seria abuzurilor continua! Este blocat accesul la site-ul www.bzi.ro – UPDATE DREPT LA REPLICA

Publicat: 22 apr. 2016
1
Lucruri incredibile se produc la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. Desi de la Revolutie au trecut aproape 3 decenii, in UMF Iasi inca este dictatura. Mai exact este vorba despre o incalcare flagranta a Constitutiei, prin ingradirea liberului acces la informatiile publicate pe site-ul www.bzi.ro. Cand cineva din UMF incearca sa se informeze de pe site-ul www.bzi.ro, atunci este redirectionat spre site-ul umfiasi.ro. De aceasta fapta reprobabila se face vinovat acelasi Adrian Ciureanu, un personaj controversat, implicat in toate scandalurile de coruptie de la universitatea ieseana. Ciureanu este directorul Centrului de Comunicatii al UMF, care este bagat pana in gat in dosarul de coruptie de la Suceava.
Acestea sunt metehne vechi ale sefilor UMF Iasi care abuzeaza de pozitia lor, ca sa-si satisfaca orgoliile bolnave si sa-si bata joc de toti oamenii care muncesc. Adrian Ciureanu este omul care castiga sume enorme de pe urma evenimentelor organizate de spitalele iesene, societati medicale. Poate nu ar fi reusit acest lucru daca nu ar fi fost sprijinit enorm de rectorul institutiei de invatamant superior medical din Iasi, Vasile Astarastoae. Zeci de congrese, conferinte, simpozioane sunt organizate de SC Eventer.Net SRL din Iasi, firma detinuta de Adrian Ciureanu, director de comunicatii la UMF Iasi. Surse din cadrul UMF Iasi sustin ca Adrian Ciureanu nu putea restrictiona accesul la site-ul www.bzi.ro fara aprobarea Danielei Drugus, director general administrativ al UMF Iasi. Nu trebuie uitat ca aceasta a fost trimisa in judecata de catre procurorii DNA intr-un dosar aflat la Curtea de Apel Suceava.

UPDATE: DREPT LA REPLICA

În urma articolului intitulat “REVOLTATOR! La UMF seria abuzurilor continua! Este blocat accesul la site-ul www.bzi.ro” publicat astăzi, 22 aprilie 2016, în ediția online a cotidianului Buna Ziua Iași doresc să fac următoarele precizări:

1. Infrastructura de IT a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași nu este destinată citirii presei, ci activităților didactice și de cercetare specifice învățământului superior medical. Dacă poate fi vorba de “o bătaie de joc la adresa oamenilor care muncesc” atunci, în contextul descris de articolul BZI, bătaia de joc la adresa muncii vine chiar din partea utilizatorilor infrastructurii de IT a UMF Iași care alocă timpul petrecut la serviciu altor activități decât cele menționate în fișa postului.

2. Nu dețin, total sau partial, firma Eventer.Net SRL și nici nu am vreo funcție acolo – este o informație ușor de verificat, din surse publice oficiale, de către un jurnalist care se vrea bine informat și de bună credință. În consecinţă, “sumele enorme” din ultimul paragraf al articolului sunt nule, iar sintagma folosită de dumneavoastră n-ar nici cea mai mică acoperire, adica e o minciună.

Este regretabil modul în care cotidianul Bună Ziua Iași înțelege să-și informeze publicul: prin minciună și invocarea habarnistă a unor noțiuni, principii și legi pe care nu doar că nu înțeleg, dar le răstălmăcesc în scopul atingerii unor scopuri obscure, devoalate doar de momentul ales pentru urmărirea lor.

Adrian Ciureanu – directorul Centrului de Comunicatii al UMF
Adauga un comentariu