Actualitate

REVOLTATOR! Este noul rector al UMF santajat? Adrian Covic este in carti sa fie prorector

Publicat: 06 mart. 2016
1
Situatie revoltatoare la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigorie T. Popa” (UMF), din Iasi. Dupa alegerea noului rector, in persoana prof. Viorel Scripcariu, se parea ca institutia de invatamant superior va reusi sa scape de toti penalii din conducere. Iata insa ca lucrurile nu stau deloc asa. Din informatiile detinute de redactorii BZI, printre prorectorii alesi de Scripcariu se afla mai multe persoane cu grave probleme penale, cercetati de DNA si trimisi in judecata. Este vorba despre Adrian Covic si Doina Azoicai, ambii aflati cu un pas in puscarie. Ambii ar urma sa fie nominalizati ca prorectori in cursul zilei de astazi.
Vezi si Incredibil: 500.000 euro gasiti in buzunarul directorului Spitalului Parhon – FOTO

Totusi, daca Adrian Covic ar deveni prorector, atunci UMF Iasi s-ar afla din nou intr-o situatie scandaloasa. Asta deoarece, Adrian Covic este cercetat in continuare de DNA Iasi, pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie, iar Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca, in perioada in care a condus Spitalul Parhon, acesta s-a aflat in incompatibilitate si conflict de interese. In plus, in urma cu cateva saptamani, Agentia Nationala de Integritate a inregistrat la Curtea de Apel Iasi o noua cerere, prin care solicita sa fie confiscata o buna parte din averea lui Adrian Covic. ANI a sesizat Curtea de Apel Iasi inca din anul 2014 in legatura cu faptul ca fostul director de la Parhon nu poate justifica cel putin 400.000 euro din averea acumulata. 

Curtea de Apel Iasi a inceput judecarea procesului deschis in urma cererii depuse de ANI, dar l-a suspendat deoarece, anumite aspecte invocate de Agentie erau vizate si de ancheta deschisa de Directia Nationala Anticoruptie. In acest nou dosar, deschis in urma cu cateva saptamani, ANI insista pe confiscarea averii lui Covic pana la pronuntarea unei sentinte penale. Reamintim ca, DNA Iasi il cerceteaza pe Adrian Covic in primul rand pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Potrivit procurorilor DNA, Covic a luat mita de la firme precum Fresenius, B.Braun Medical SRL, Avitum, Parexel International SRL etc., societati care aveau incheiate contracte pentru furnizarea unor medicamente sau echipamente medicale cu spitalul pe care il conducea. De asemenea, in dosar mai este implicata si firma Novartis Pharma Service AG Basel Elvetia, Amgen Romania SRL etc. Pocurorii DNA Iasi au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Covic la data de 3.03.3014. La data de 29 octombrie 2014, actuala echipa de la DNA Iasi a dispus continuarea si extinderea urmaririi penale. De asemenea, a inceput urmarirea penala si impotriva reprezentantilor sau directorilor firmelor de medicamente implicate. Este vorba despre Alexandru Ciolan- reprezentantul firmei Fresenius Medical Care, Nicoleta Gianina Alexuc si Cornel Laurentiu Iofcea, de la firma Fresenius Kabi, Gheorghe Bulat- reprezentant al firmei Avitum SRL (parte a grupului B.Braun), Catalina Sarbu-director Parexel International SRL etc. In acest dosar, mai este cercetata si Maria Covic, mama lui Adrian Covic si a Cristinei Gavrilovici.
Si Doina Azoicai este cercetata pentru luare de mita, numele ei fiind vehiculat si in cazul studentilor straini care au fost acceptati ilegal pe listele de admitere de la UMF din vara anului trecut. Atunci, de ce profesorul Viorel Scripcariu insista sa-i ia in echipa lui pe Covic si Azoicai? Este evident pentru toata lumea ca in momentul in care Adrian Covic de exemplu va ajunge din nou in fata instantei, toata presa va scrie ca UMF este din nou plina de oameni penali. De asemenea, ce se va intampla dac Adrian Covic sau Doina Azoicai vor fo condamnati la puscarie? Cine va plati pentru deserviciile uriase de imagine aduse UMF de aceste condamnari. Isi asuma rectorul prof. Viorel Scripcariu o astfel de situatie? Gireaza el pentru cei doi penali? Este santajat de cineva sa puna penali in fruntea UMF? Sau este supus unor presiuni din partea colegilor si nu poate refuza asemenea nominalizari absolut scandaloase. Poate ca este normal ca oameni ca Adrian Covic sau Doina Azoicai sa ramana in structurile de conducere ale UMF pana la un verdict in procesele lor, dar sa-i pui pe acestia prorectori este un gest sinucigas? Cu siguranta prof. Viorel Scripcariu cunoaste toate aceste riscuri pe care si le asuma. Si atunci de ce insista pe aceste nominalizari scandaloase? „Nu ma intereseaza care sunt problemele domnului profesor Adrian Covic. Nu comentez nimic acum in legatura cu lista de prorectori”, a fost singurul raspuns oferit de profesorul Viorel Scripcariu, la intrebarile reporterilor BZI.
Vom reveni!Comentarii
  • COMENTARIILE DE PINA ACUM !!!
    Adrian | #551710

    Daca Adrian Covic va ajunge ca sa mai ocupe vreo functie in aceasta tara atunci va trebui sa ne facem bagajelul si s-o luam catinel-catinel catre alte meleaguri. Pur si simplu prezenta acestui caracter infect in orice functie de conducere va insemna o palma la adresa Justitiei, la adresa DNA-ului, la adresa fiecarui cetatean al acestei tari. Este scandalos ca acestui personaj i se mai permite sa predea si sa profeseze daramite sa mai fie si la putere. Chiar atat de imbecili sunt romanii si chiar aceasta tarisoara nu se poate lepada de acesti nenorociti
    Aceasta universitate nu-si va spala rusinea in veci. Paduraru, Topoliceanu,Azoicai, Covic,Astarastoaie,Drugus si lista poate continua..
    viorica | #551727

  • Adrian Covic beizadea de doctori din Iasi , nu are bun simt ; inca de la 15-16 ani a demonstrat aceasta ; participa la o competitie de sah prin anii , 80 si a fost ciuca batailor ; purta dusmanie celor care-l invingeau ; nici pe strada nu saluta cunoscutii acest pustan ingamfat ; mare mi-a fost mirarea cand am auzit ca-i doctor ; folclorul local amintea intr-o vreme , ca pacientele de la Parhon il ocoleau ; calitatea actului medical practicat de el era submadiocru ; una dintre doamne spunea ca nici de moasa nu-i bun ! ; a fost impins in fata de parintii doctori , mari mahari ai Iasului spunea un vecin din apropiere ;

Adauga un comentariu