Eveniment-Social

REVOLTATOR! Drum judetean refacut in bataie de joc. Mii de soferi circula zilnic pe aici

Publicat: 26 sept. 2016
1

@ Autoritatile judetene au constatat ca un proiect de cateva milioane de lei este facut in bataie de joc @ Reabilitarea unui drum judetean intens circulat din Iasi nu se face ca la carte, iar asfaltul este turnat in bataie de joc

Scandal urias pe reabilitarea unor drumuri din judetul Iasi. O societate care se ocupa de reabilitarea unui tronson de drum spre Tibanesti pare ca a lucrat in bataie de joc, aspect care a atras nemultumirea sefilor administratiei judetene. Este vorba de societatea Con Ted Company SRL, care ar trebui sa asigure reabilitarea a aproximativ douazeci de kilometri intre Iasi si Tibanesti. Cu toate acestea, lucrarea nu a fost facuta asa cum trebuie, iar sefii judetului au luat foc. Ieri, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a efectuat o vizita inopinata pentru a vedea stadiul si calitatea lucrarilor de reabilitare efectuate pâna acum pe DJ 248A. Maricel Popa s-a declarat total nemultumit de situatia gasita pe teren si a cerut explicatii.

„Pe tronsonul de drum dintre Voinesti si Tibanesti am gasit un dezastru. Am dat dispozitie directorului de la Directia Judeteana de Drumuri sa faca demersurile pentru oprirea lucrarilor pana la momentul în care va fi respectata metodologia. Nu este posibil ca grosimea stratului de asfalt sa fie cu doi centimetri mai mica decât în caietul de sarcini, unde era specificat 6 centimetri. Am vrut sa discut cu unul dintre inginerii firmei care a castigat contractul. Din pacate, unul dintre muncitori conducea echipa care efectueaza în acest moment lucrarile. Se lucreaza în bataie de joc. La un metru de acostamentul drumului am gasit amestec de pamânt cu emulsie si apoi se turna asfalt. Nu s-a frezat, nu au fost efectuate plombari înainte”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Lucrarile pentru reabilitarea celor 18,5 kilometri pe DJ 248A pe drumul Iasi- Voinesti si Tibanesti au fost demarate saptamana trecuta si cuprind urmatoarele tronsoane: Voinesti (între kilometri 14 si 19 pe o lungime de 4,6 kilometri), Slobozia – Tibana (între kilometri 25 si 33 pe o lungime de 7,4 kilometri) si tronsonul Tibana – Glodenii Gandului (între kilometri 34 si 41 pe o lungime de 6,5 kilometri). Valoarea estimata a contractului este de aproximativ 6 milioane lei, iar durata de finalizare a lucrarilor este de trei luni, garantia de buna executie fiind de 24 de luni. In plus, seful judetului i-a atentionat si pe cei de la Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor, ca sa analizeze mai atent situatia din teren.

„Atentionez si directorul de la Directia Judeteana de Drumuri si dirigintii de santier sa fie foarte atenti la gestionarea lucrarilor. Nu ne permitem sa ne batem joc de banii publici. Vom face plangere catre institutiile abilitate ale statului. Lucrarile trebuie sa fie de calitate, nu mai vreau lucrari de mântuiala la drumurile judetene. Voi fi foarte atent si la respectarea termenelor de executie ale lucrarilor”, a mai adaugat seful Consiliului Judetean Iasi.
Comentarii
  • bine ca va-ti trezit si voi in al 9 lea ceas….acest drum e jaleeeeeeeee…..si unde mai pui ca acum e facut si aiurea de acea firma, sper sa faca ceva sefu judetului

  • Asta in ziar..
    In realitate nu se intampla nimic. Asfaltarea e data cu dedicatie, la neamuri, cunostinte, PSD-iste si se reia in fiecare primavara.

  • Inca un lucru interesant: Joi 22.09.2016 se freza prin padure la Voinesti si doi „tovarasi” aruncau cu lopata materialul frezat din urma utilajului chiar in iarba de pe marginea drumului. Frumos si ecologic, nu?

Adauga un comentariu