International

REVOLTATOR. Copii din Nepal, vanduti ca sclavi in Marea Britanie – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 apr. 2016
Secretarul de stat Theresa May a solicitat politiei demararea unei anchete, dupa ce presa britanica a publicat informatii potrivit carora numerosi copii care au supravietuit cutremurului din Nepal, precum si copii din India, sunt vanduti ca sclavi familiilor din Marea Britanie. Potrivit jurnalistilor din Regatul Unit, fetite si baieti cu varste de pana in zece ani au fost vanduti cu sume de aproximativ 5.300 de lire pe piata neagra ce opereaza in Punjab, India. Retelele infractionale rapesc inclusiv copiii refugiati din Nepal, dar si pe cei ai familiilor foarte sarace din India. May a catalogat aceasta situatie ca fiind o crima abominabila si a somat autoritatile sa demareze o ancheta. Secretarul a solicitat tabloidului The Sun sa impartaseasca orice informatie cu politia, pentru a fi luate masurile necesare.
„Nici un copil din lume nu ar trebui indepartat de familie si fortat sa munceasca precum un sclav. Din acest motiv am introdus anul trecut o lege speciala in acest sens, care include masuri de protectie suplimentare pentru potentiale victime ale traficului de copii, precum si pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru cei gasiti vinovati”, a spus Theresa May. Potrivit articolului publicat ieri de The Sun, copiii rapiti sunt vanduti familiilor britanice, unde sunt obligati sa presteze munca de servitori, fara a fi platiti. Jurnalistii au realizat o investigatie sub acoperire, acestia intalnindu-se cu Makkhan Singh, acesta punandu-l pe reporter sa-si aleaga un copil, spunandu-i ca a vandut mai multi minori familiilor din Regat.
„Cei mai multi care ajung in Anglia sunt din Nepal. Daca vrei un baiat platest minimum 500.000 de rupii (5.300 lire). Vor fi si alte costuri pentru a-l duce in Marea Britanie, insa asta te priveste pe tine. Sumele sunt separate de ce ne platesti noua. Ia un copil din Nepal in Anglia. Sunt oameni buni, stiu sa faca mancare si curatenie. Chiar se pricep la gatit. Nimeni nu va veni dupa tine si nu ii va cauta”, a spus „comerciantul”.Adauga un comentariu