Actualitate

REVOLTATOR! Cine-l mai tine in brate pe cel mai corupt director din Iasi?

Publicat: 29 iun. 2015
1

@ Au disparut kilometri intregi de diguri la Prut, iar directorul care trebuia sa gestioneze lucrarile nu are niciun stres @ Desi au facut si obiectul interpelarilor in Parlament, manarelile directorului de la ABA Prut-Barlad par mai presus de lege @ Cine il mai tine in brate pe locotenentul lui Relu Fenechiu?

De ani de zile, Corneliu Cretu, protejatul fostului sef liberal baronul Relu Fenechiu (condamnat la puscarie intre timp), abuzeaza de angajatii din subordine si de fondurile pe care le are pe mana in cadrul Administratiei Bazinale Ape Prut-Barlad. In luna martie a acestui an, Corpul de Control al Ministrului Mediului Apelor si Padurilor a fost trimis sa verifice activitatea ABA Prut-Barlad, un raport nefiind inca prezentat public. Potrivit surselor BUNA ZIUA IASI, verificarile urmareau lamurirea unor contracte dubioase de miliarde de lei vechi.

Japca la diguri cu firma cumatrului

Coruptia si manarelile par sa fie la ele acasa in „parohia” lui Corneliu Cretu, fiind de notorietate cazurile cu lucrari de proasta calitate pentru care s-au decontat bani grei firmei Vega 93 Galati. De exemplu, in perioada de dinainte de 2010, ABA Prut a incheiat la foc automat trei contracte intr-o zi: unul de 685.697 lei pentru consolidarea malului raului Prut in zona Baranca – Botosani, altul de 2,5 milioane euro pentru lucrari de amenajare a albiei si consolidare a digurilor la Petresti – Iasi, la care se mai adauga un contract in valoare de 3 milioane lei pentru suprainaltarea digului pe malul drept al raului Prut, la Sculeni. Concluziile, dupa o verificare a Inspectoratului de Stat in Constructii, sunt naucitoare: kilometri intregi de diguri lipsesc.

„La obiectivul «Suprainaltare dig mal drept pe raul Prut in zona Sculeni», suprainaltarea era prevazuta pe o lungime de 11,3 kilometri si s-au realizat 5,6 kilometri, iar cubajul prevazut era 57.000 metri cubi, iar cel realizat era de aproximativ 10.920 metri cubi, existand o diferenta nerealizata de 5,7 kilometri si 46.080 metri cubi de pamant. La obiectivul «Amenajare raul Prut zona Petresti», suprainaltarea era prevazuta pe o lungime de 1,1 kilometri cu un volum de 11.490 metri cubi si s-au realizat 3157 metri cubi, diferenta nerealizata fiind de 8.333 metri cubi”, se arata in raportul ISC. Acest raport a fost contestat in instanta la comanda directorului Cretu, judecatorii mentinand insa concluziile acestuia. Ba mai mult chiar, drept urmare, situatiile descrise in raport au ajuns si pe masa celor de la DNA, astfel ca latul pare sa se stranga din ce in ce mai tare in jurul directorului de la ape.

Cat mai e tinut in functie directorul prins cu ocaua mica?

Pe langa concedierile a numerosi angajati care nu au girat abuzurile sefului – Ioan Morosanu, Marius Robert Pantiru, Nina Moldoveanu sau Ovidiu Juverdeanu – care au castigat in instanta reincadrarea in functie, sefii de la ABA Prut se mai lauda si cu carpelile facute din metru in metru, la dalele de beton de pe Bahlui. In conditiile in care au existat chiar si interpelari in Parlament ca urmare a descoperirii acestor nereguli, una din interpelari apartinandu-i parlamentarului Sorin Iacoban, ramane in picioare intrebarea cum de mai este inca in functie acest director considerat, nu doar de propriii subalterni, drept unul din cei mai corupti sefi de institutii publice.
Comentarii
  • Trofin esti un mare nesimtit!!!Te folosesti de nume care au castigat procese in instanta ca sa-ti nivelezi terenul.Ai cerut acordul acelor persoane pentru a te folosi de numele lor?Ei au suferit,au pierdut bani si au castigat procese pe meritul si pe banii lor iar tu te folosesti de numele lor ca si cum ai avea vreun merit…Unde erai cand ei au luat somaj sau au avut procese???Rusine!!!!Ai mintea odihnita de atata concediu…cred ca articolele astea BZI te solicita foarte mult!Dupa atata concediu nu iesi si tu la pensie?

  • Ba mai lasa-ne in pace ca esti un las
    si nu poti sa dai ochii cu acest om.
    Numai rau ai facut, nu numai mie cat si unitatii.

Adauga un comentariu