Actualitate

REVOLTATOR. Anghel Stanciu ar putea primi titlul de academician si un „spor de importanta nationala”

Publicat: 13 mart. 2016
1
Presedintele filialei Iasi a Academiei Oamenilor de Stiinta, deputatul PSD Anghel Stanciu, condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, ar putea primi titlul de academician si un „spor de importanta nationala„, dupa ce Academia Oamenilor de Stiinta si-a schimbat denumirea in Academia de Stiinte. In acest mod, institutia ar putea avea un statut similar Academiei Romane sau Institutului Cultural Roman, alte schimbari incluzand cresterea salariilor printr-un „spor de importanta nationala” si eliminarea interdictiei de a purta titlul de academician.
Initiativa depusa la Senat mai prevede abrogarea articolului din actuala lege care prevede ca membrii acestui for nu pot purta titlul de academician. Potrivit site-ului institutiei, din AOSR fac parte unii membri ai Academiei Romane, precum ca Razvan Theodororescu, mai multi fosti si actuali parlamentari ca Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Valeriu Tabara, dar si nume ca Gheorghe Mencinicopschi, IPS Teodosie, IPS Nifon, Ion Cristoiu. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu este membru titular fondator al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, fiind totodata si presedintele Sectiei „Stiinte Chimice”. 
„Academia Oamenilor de Stiinta din Romania isi reia denumirea sub care a fost constituita si a functionat in perioada 1935 – 1948 si anume Academia de Stiinte din Romania”, se arata in unul din articolele propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii nr.31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR). Propunerea legislativa detaliaza atributiile pe care le are Academia, printre cele introduse fiind dreptul de a organiza cursuri de calificare profesionala sau posibilitatea de a elabora acte normative din domeniul sau de activitate.Comentarii
Adauga un comentariu