Eveniment-Social

Revolta printre primarii liberali din judetul Iasi. Vezi care este motivul

Publicat: 03 mart. 2014
1

@ PNL a fost pus la zid de proprii primari din judetul Iasi @ Cum ani la rand au asteptat in zadar fonduri pentru derularea proiectelor, primarii care au candidat sub sigla PNL par sa renunte la sprijinul oferit de partid @ „Eu sunt acum la al treilea mandat de primar si a trebuit sa ma descurc cat mai bine. Nu am simtit ca am fost ajutat, sunt oarecare nemultumiri si nu stiu daca a fost mai bine inainte sau acum. Nu este nicio diferenta in prezent”, a precizat Vasile Baciu, primarul comunei Al. I. Cuza

In judetul Iasi sunt peste 40 de primari liberali. Chiar daca PNL nu se mai afla la guvernare, primarii nu par prea afectati de acest lucru. De altfel, fie ca PNL s-a aflat la guvernare sau a fost in opozitie, comunele din judet nu au vazut prea multe fonduri guvernamentale. In aceasta situatie se afla toate cele 44 de comune conduse de primari cu carnet de liberali. „PNL a fost vreodata la putere? Nu m-a avantajat cu nimic acea perioada, pentru ca nu am beneficiat de nimic. Este cam acelasi lucru. Nu s-au facut anumite lucruri, cum ar fi deblocarea posturilor din administratie, ceea ce se rasfrange si la noi. Nu am simtit ca PNL a fost la putere, nu am fost ajutati mai deloc”, a spus Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti.

Citeste si: USL s-a desfiintat la Iasi! Adomnitei a intrat in razboi cu sefii de institutii numiti de PSD

Primarii sustin ca in cea mai mare parte a timpului s-au bazat pe fortele proprii pentru a atrage fonduri in comuna, fara a astepta sprijinul partidului. „Pe mine nu ma afecteaza ca si comunitate. Eu imi duc proiectele la bun sfarsit si depinde de mine cum ma gospodaresc. Sunt la a patrulea mandat si stiu sa-mi rezolv singur problemele. Pe mine nu ma afecteaza iesirea PNL de la guvernare. Sigur, mi-ar fi placut sa fiu la putere, dar acest lucru nu mai este de actualitate. Indiferent cine a fost la putere, mi-am facut treaba. Am adus apa, canalizare, am facut drumurile fie ca a fost PSD sau PDL la guvernare. Din punct de vedere politic, nu am avut probleme de acest gen, sprijin partidul, sunt de acord cu ce s-a facut, dar problemele comunitatii sunt cu totul altele”, a sustinut Mihai Sabaiduc, primarul comunei Dumesti.

Fug de PNL

Unii sustin ca s-au bazat pe proiectele facute la nivel local de ani de zile. „Nici nu stiu cand suntem la putere sau in opozitie. Totul tine de puterea noastra in ceea ce avem de facut. Nu stiu motivele care au dus la ruptura, noi suntem ceva mai departe de ceea ce se intampla la nivel inalt. Oricum, noi ne sustinem in continuare proiectele, toate au parcursul lor si trebuie sa ne descurcam”, a sustinut Gheorghe Buzatu, primarul comunei Todiresti. Altii s-au aratat dezamagiti de propriul partid, acuzand faptul ca au fost lasati sa se descurce singuri. „Eu sunt acum la al treilea mandat de primar si pana acum a trebuit sa ma descurc cat mai bine. Nu am simtit ca am fost ajutati, sunt oarecare nemultumiri si nu stiu daca a fost mai bine inainte sau acum. Nu este nicio diferenta in prezent”, a precizat Vasile Baciu, primarul comunei Al. I. Cuza.

„Cred ca ne afecteaza si pe noi putin, pentru ca e diferita situatia atunci cand esti la putere. Nu comentez decizia partidului. Noi am avut proiecte si cand eram in trecut, in opozitie, si cred ca ne vom descurca bine si de acum inainte”, a mentionat Constantin Grigoras, primarul comunei Coarnele Caprei.
Comentarii
  • Mai, baieti, voi aveti o mare, mare problema cu gramatica. Invatati si voi cand se scrie „proprii” si cand „propriii”. Faceti mereu aceeasi greseala

  • Broscarul de Tulcea a procedat ca un buretar care a băut samahoancă după care a spart sticla și amenință că-și taie venele. Să moară mama dacă nu demisionez din funcția de președinte a Senatului. Și a demisionat, spre binele poporului român. Acest bulihar spera să devină președintele României. liberali, căutați-vă un om acătării care să vă fie președinte, de partid, că președinte de țară vedem noi pe cine v-om alege.

Adauga un comentariu