Actualitate

Revolta printre parlamentari: „Guvernul Ciolos a jignit iesenii”

Publicat: 08 dec. 2015
1

@ Judetul Iasi a ajuns din nou sa fie izolat de Guvernul Romaniei @ Nicio investitie majora a Iasului nu se va regasi in planul de buget al Guvernului Ciolos pentru anul 2016 @ Parlamentarii ieseni i-au declarat razboi premierului @ Decizia este una fara precedent

Decizia Guvernului de a nu aloca fonduri pentru investitiile majore in judetul Iasi a starnit nemultumirea parlamentarilor ieseni. Guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos a scos de pe harta investitiilor autostrada Iasi – Targu Mures sau soseaua de centura a municipiului si a redus alocarile de fonduri pentru reabilitarea drumurilor judetene. Dupa mai bine de cinci ani de zile, la Iasi vor ajunge sume in bataie de  joc pentru refacerea infrastructurii judetene, sume mult mai mici ca cele distribuite in judete precum Botosani sau Vaslui, cu o retea de drumuri mai mica decat cea ieseana. Cei mai vehementi au fost parlamentarii social democrati. Acestia s-au aratat nemultumiti ca in ciuda promisiunilor, Ciolos a uitat de zona Moldovei si a preferat sa aloce banii in alta parte. De altfel, alesii Iasului au aratat ca vor initia amendamente la bugetul de stat, pentru a indrepta situatia.

„Nu am vazut toate observatiile aparute pe seama acestui subiect, dar daca asa stau lucrurile, va trebui sa facem amendamente si sa dam cu ei de pamant. Sa facem un front comun si sa gasim solutiile care se impun. Nu se poate ca Iasul sa fie in continuare izolat „, a precizat Constantin Adascalitei, deputat PSD. Decizia Guvernului a provocat rumoare si in randul parlamentarilor altor partide. „Este jignitor in principiu pentru toata Moldova si pentru Iasi. Guvernele se schimba, dar mentalitatea pentru Moldova ramane neschimbata. Nu se poate sa ajuti trei sferturi de tara si sa uiti de celalalt sfert. Noi o sa facem amendamente, dar cred ca este greu sa rezolvi ceva acum. E ca si cum ai avea mai multi copii si uiti de unul din ei. Asa ceva nu se poate”, a precizat Gheorghe Emacu, deputat UNPR.

Declaratii socante

Iasul va suferi si la capitolul sanatate. De altfel, nu s-a discutat nimic nici despre Spitalul regional de Urgenta, unul din principalele obiective ale judetului. „Va surprinde? Cu cel mai mare grup parlamentar, Iasul lipseste si de la masa tehnocratilor. Probabil ca nu este suficienta moartea domnului Barba, dupa ore de asteptare la urgente, sau plimbarea arsilor din Moldova pe cerul patriei pentru a avea un spital de urgenta. Si nici subdezvoltarea pentru a avea autostrada nu e de mirare. Amendamentele mele se refera la aceste probleme vitale, precum si la alocarea a 6 la suta din PIB pentru sanatate si educatie. Este momentul sa fie sustinute de toti parlamentarii de Iasi. Sper ca acest proiect de buget sa fie modificat in folosul romanilor. Altfel, sunt deja suficiente rezerve daca va fi votat…”, a mentionat Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR.

Nu de aceeasi parere au fost si alesii PNL. Acestia l-au sustinut pe Ciolos din toate puterile si cred, si acum, ca acesta ar putea schimba ceva. In ciuda dovezilor de pana acum, liberalii merg in continuare pe varianta lor. In plus, au ajuns sa-i ia apararea si ministrului Finantelor, Anca Dragu, cea care s-a facut de ras public, dupa ce a afirmat ca nu va creste salariul minim, pentru ca nu se impune la acest moment majorarea respectiva.

„Bugetul a fost facut de PSD. Sunt convinsa ca pentru acest guvern Iasul va deveni o prioritate. In ultimul timp, IMM-urile au fost considerate un fel de cenusareasa … Stim ca fara încurajarea IMM-urilor si investitiilor nu putem vorbi de o crestere sanatoasa a salariilor bugetare si pensiilor. Actualul ministru de Finante încurajeaza IMM-urile si investitiile. E un profesionist care a lucrat la Fondul Monetar International si cunoaste sistemul romanesc”, a mentionat senatorul PNL Mihaela Popa.
Comentarii
  • DATORITA UNOR MOLDOVENI PROSTI ,SENATORI PARLAMENTARI,IASIUL VA RAMANE VESNIC FARA SUBVENTII,nici nu mai este nevoie sa dau nume ,se stiu foarte bine cine sunt ,cei vinovati,dar D.N.A .nu stie nimica?NICHITA DE 12 ANI LUA 10% SI D.N.A .NU A AFLAT NIMICA ,poate ar trebie sa mai arestati si niste PORCURORI?CE ZICETI?

Adauga un comentariu