International

REVOLTA intr-o inchisoare din Brazilia. Peste 120 de persoane, luate OSTATICE

Publicat: 18 mai 2014
1
Peste 120 de persoane au fost luate ostatice, sambata, de catre detinutii dintr-o inchisoare din nord-estul Braziliei, in timpul unei revolte a acestora.
Din cei 122 de ostatici, 118 sunt apropiati ai familiilor detinutilor si patru sunt membri ai personalului inchisorii, a precizat Sandra Melo, purtator de cuvant al inchisorii „Advogado Jacinto Filho„, situata in orasul Aracaju, statul Sergipe.
Potrivit sursei citate, situatia este in prezent calma si duminica dimineata urmeaza sa fie reluate negocierile in vederea eliberarii persoanelor retinute, noteaza Agerpres.
Revolta s-a produs intr-o aripa a inchisorii, unde se aflau 123 de detinuti, din cei 476 ai penitenciarului. Cauzele acestei revolte nu sunt, deocamdata, foarte clare.
Aceasta revolta are loc cu 26 de zile inainte de deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal (12 iunie-13 iulie), marcat de o importanta miscare de contestare in strada, generata in special de costul ridicat al acestei manifestari sportive. Statul Sergipe nu gazduieste nicio competitie, noteaza AFP.
In inchisorile braziliene, multe din ele suprapopulate, se afla in prezent 548.000 de detinuti, precizeaza agentia citata.Adauga un comentariu