International

Revolta in Venezuela! Haos total, focuri de arma, zeci de raniti si un politist ucis fara mila!

Publicat: 27 oct. 2016
1
Un politist a fost ucis prin impuscare si alti doi raniti in cursul confruntarilor cu manifestantii opozitiei fata de presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, miercuri, la o periferie a Caracasului, a declarat ministrul de interne si al justitiei din aceasta tara, Nestor Reverol.
Focurile de arma au fost trase la sosirea politistilor pe un tronson al drumului intre Caracas si San Antonio de Los Altos, o suburbie a capitalei Venezuelei, potrivit ministrului. Dintre cei doi raniti – unul a fost victima unui glont, iar celalalt – a unui obiect contondent, a precizat el. Sute de mii de manifestanti au invadat strazile Caracasului miercuri la apelul opozitiei, in timp ce tensiunea a ajuns la varf in aceasta tara in care cele doua tabere se acuza reciproc de lovitura de stat. In cursul protestelor de miercuri, peste 20 de persoane au fost ranite, dintre care patru de gloante, declarase anterior Alfredo Romero, director al Foro Penal, o organizatie neguvernamentala de aparare a drepturilor omului, care a inregistrat 80 de arestari in toata tara.

Citeste si: Sute de femei imbracate in negru au iesit in strada! Revolta a pornit de la o lege controversata

Opozitia, majoritara in Parlament din ianuarie, vrea sa obtina plecarea presedintelui Maduro si a lansat la greva generala de 12 ore pentru vineri. In replica, puterea venezueleana i-a avertizat miercuri pe patroni ca armata si muncitorii vor prelua controlul asupra intreprinderilor care se vor alatura grevei generale. Autoritatile in exercitiu si presedintele Maduro acuza frecvent intreprinderile ca s-au aliat cu opozitia „de dreapta” pentru a destabiliza guvernul in cadrul unui „razboi economic”.Adauga un comentariu