Actualitate

Revolta in lumea buna a Iasului! Locuitorii unui cartier refuza sa mai plateasca impozite. Au fost izolati de civilizatie – GALERIE FOTO

Publicat: 11 sept. 2016

@ Familiile care locuiesc intr-un cartier din Iasi au ajuns la limita rabdarii dupa ce, timp de aproape zece ani, au solicitat autoritatilor sa le repare strada pe care locuiesc @ Dupa ce au asteptat ani buni inceperea unui proiect de modernizare, exact strada pe care acestia locuiesc nu a fost inclusa in proiectul respectiv @ Pentru ca autoritatile din Primaria Iasi i-au uitat si acum, oamenii au anuntat ca nu vor mai plati impozite catre municipalitate, pana cand drumul lor va fi asfaltat

Mai multe familii care locuiesc in zona vilelor din Pacurari, in apropiere de Valea Lupului, au ajuns la limita rabdarii din cauza unui drum care nu a fost niciodata asfaltat, desi este locuit de mai bine de zece ani. Pentru aceasta zona a fost realizat un proiect cu fonduri europene inca din urma cu aproape 5 ani, pentru reabilitarea drumurilor, insa din cauza contestatiilor la licitatii, lucrarile au fost intarziate si incepute abia in vara acestui an.

O parte din locuitori, practic cei care si-au construit primii case in aceasta zona, au primit ca un soc vestea ca tocmai strada pe care ei locuiesc nu a fost inclusa in acest proiect de reabilitare, asta cu toate ca, de-a lungul timpului, au trimis nenumarate sesizari si reclamatii catre autoritati, prin care au solicitat ca drumul lor sa fie asfaltat. Practic, proiectul prevede reabilitarea pentru Strada, Aleea si Fundac Profesor Ioan Petru Culianu, iar lucrarile au inclus doar strada si aleea respectiva, fundacul fiind exclus.

„A fost facut acest proiect in urma cu mai multi ani, dar abia acum au inceput lucrarile. Noi locuim pe Fundac Profesor Ioan Petru Culianu de peste zece ani, iar aici s-au construit primele case din zona. Cu toate acestea, exact strada noastra nu a fost inclusa in proiect si continuam sa locuim mai rau ca la tara, asta desi am facut nunumarate sesizari si cereri la Primaria Iasi. Toate strazile fac parte din municipiu, dar niciodata nu am vazut o urma de asfalt pe Fundac Profesor Ioan Petru Culianu”, au spus locuitorii din zona.

Refuza sa plateasca impozitul pana li se asfalteaza strada

Oamenii spun ca drumul respectiv este prima strada locuita din zona, dar cu toate astea nu a fost asfaltata niciodata, asta cu toate ca cererile adresate autoritatilor locale au fost facute aproape lunar. „Strada noastra a fost uitata mereu, suntem 18 familii care locuim aici, mai rau ca la tara. Fiecare dintre noi, cand si-a facut casa, a mai adus cate o masina de balastru, dar nu este suficient, pentru ca drumul este de multe ori impracticabil daca sunt precipitatii mari. Stam in noroi tot timpul anului. Tot cartierul am facut cereri la Primaria Iasi, nu ni s-a raspuns niciodata. Lucrarile au fost incepute pe strazile din jurul nostru, iar noi suntem izolati de restul zonei”, au mai povestit locuitorii din Fundac Profesor Ioan Petru Culianu.

Daca solicitarile lor nu vor fi ascultate nici acum, cele 18 familii sunt hotarate sa nu mai plateasca impozit la Primaria Iasi pana cand se va aduna o suma suficienta de bani pentru ca oamenii sa-si repare singuri drumul care nu a vazut niciodata un petic de asfalt.

„Daca nu se asfalteaza si strada noastra odata cu celelalte din zona, vom merge in grup la Primaria Iasi si vom face in asa fel incat sa nu mai platim impozit. Din calculele noastre, cele 18 familii platesc aproximativ 100 de milioane lei vechi impozit la Primaria Iasi si o sa facem in asa fel incat sa nu platim impozitul pana adunam toata suma necesara pentru asfaltare. Cu ajutorul unui avocat, am pregatit o astfel de adresa pentru Primaria Iasi si nu vom renunta pana drumul nostru nu va fi si el asfaltat”, au mai spus iesenii din Fundac Profesor Ioan Petru Culianu.
Comentarii
 • O fi treaba primariei, nu zic ba, dar si-au facut, pe acolo, casoaie persoane care castigau de la 100 000 EUR pe an. Ar fi putut sa puna mana de la mana, sa faca strada si apoi sa recupoeteze banii de la pesedeii din primarie.

 • DL VLAD ALEXA CE INSEAMNA LA VOI „LUMEA BUNA „CEI CARE AU BANII ?? SI TIGANII AU PALATA SI BANII SI EI FAC PARTE DIN LUMEA BUNA ? LUMEA BUNA SUNT CEI CE TRUDESC DIN GREU SA-SI CREASCA COPII CEI CE AU COPII CUMINTI SI SILITORI LA SCOALA ,CEI CE NU FURA SI AMAGESC ELECTORATUL CA POLITICIENII .LA VOI LUMEA BUNA SUNT CEI CE AU ASEMENEA CASE ,MASINI DE LUX SI PROGENITURI CARE ISI FAC DE CAP .PENTRU VOI SI STANESTI DE LA CIUREA SUNT LUMEA BUNA CA AU CASE BANI SI MASINI DE LUX .AR TREBUI SA VA FIE RUSINE CA ASA VEDETI VOI CINE E LUMEA BUNA .NU E PRIMA DATA CAND CITESC ASEMENEA TITLURI .JIGNITI PE CEI SARACI SI CINSTITI CARE CRESC COPII BUNI SI TRUDESC DIN GREU SA FACA FATA LA NEVOILE DE ZI CU ZI .RUSINE SA VA FIE .

  • Bai ghertoiule, in zona aia, majoritatea caselor sunt cumparate de oameni normali, care muncesc minim 8 ore pe zi si platesc taxe la stat. Or fi ele si „palate”, dar nu generaliza. Viata e grele cand matale ai baut cerneala la scoala si-ai spart seminte la scara blocului. Daca iti vedeai de treaba si erai silitor (ca tot iti plac termenii astia), azi castigai si tu un 1500-2000 de euro si aveai casa in „lumea buna”.

 • Lume buna înseamnă grup de oameni care și-au făcut căsoaie si mașini de lux si trăiesc din venituri nedeclarate fiscal?! Știau că s-au mutat intr-un zonă limitrofă Iadului, zonă locuită odinioară de țiganii săraci. Dacă tot nu le-a primit Iasul si viața la bloc să pună mâna dela mână și să-și facă și stradă!
  Dle ziarist, cei ce locuim la bloc si trăim din salar facem parte dintr-o lume cenușie, ireală?!

 • Zau? Stau de zece ani fara asfalt? Atunci ce sa mai spunem de Fundac Socola care e cuprinsa in fiecare an in planul de asfaltare, dar mereu e uitata de administratia locala? Mai trebuie sa mentionam cata mizerie aduce ploaia in str. Bucium de ficare data? Ne-a pacalit Nichita si vedem ca ne pacaleste in continuare si Chirica!

 • Cand s-au mutat acolo aveau drum asfaltat? Nu. Au stiut ce conditii au. Trebuiau sa puna mana de la mana si sa-si asfalteze drumul nu sa astepte primaria sa o faca. Daca eu ma duc in varful muntelui si-mi fac casa, trebuie sa vina primaria sa-mi faca drum? Dar asa e romanul, asteapta sa faca altii pentru el. Bani de case au avut dar acum fac scandal ca nu au drum.

  • cred ca nu se pune problema corect si vad ca fiecare aplica „logica si principiile ” care ii convin…:)…daca e s-o luam asa ar trebui sa-i chemam pe cei din vest care vor sa investeasca in Romania..sa-si faca autostrazi/drumuri in general..ca doar stiu la ce conditii vin..:):)

 • Din poze arata binisor. Are si trotuare. Strada Grigore T Popa din Bucium este infinit mai rea. Se confunda cu campul. De fapt pe ploaie campul arata mai bine ca nu are gropi. E o idee foarte buna cu neplata impozitelor. Si nu numai din cauza starii drumurilor. Ar trebui macar scazute impozitele celor care si-au platit singuri aducerea utilitatilor-o groaza de bani. Primaria nu stie decat sa incaseze, de investit-nimic.

 • Strazile din Valea Lupului fac parte din Nomenclatorul Strazilor din Iasi sau sunt in extravilanul Iasului, aceasta e intrebarea?
  Daca strada nu face parte din NZI si este in extravilanul Iasului de ce trebuie sa le asfalteze lor strada.
  Eu locuiesc in Pacurari si nu am vazut sa se asfalteze trotoarele, care sunt ale Primariei si nu al locatarilor, in jurul blocurilor unde locuiesc, trotuare ce nu au mai vazut asfalt din anul 1990 iar praful este de 3 degete pe beton (deci nici nu se matura) chiar daca cetatenii au solicitat de foarte ori sa le fie asfaltate trotoarele fara ca cei din Primarie sa faca ceva in acesti ani, iar astia vor strada asfaltata la comanda.
  Daca intruniti toate conditiile poate va lipiti de Tomorug sa va asflteze strada ca a aparut in ziar acum doua saptamani monitorizand asfaltarea unei strazi ce nu era prevazuta in plan sa fie asfaltata (uite ca se poate) dar daca ai pile se face.

 • NU AU FOST izolati ci S_AU IZOLAT SINGURI!!! si dupa aia pland ca nu au conditii !! cum v-ati facut VILE trebuia sa aveti in vedere si ACCESUL si celelalte utilitati !!!!! nu mai stati cu mana intinsa !!! !

 • Vad ca toti sariti ca trebuiau sa isi asfalteze ei strada. Cunoasteti legislatia in domeniu? Stiti ca este ilegal sa asfaltezi ca persoana fizica o strada care e a primariei? Ca se dau amenzi pe treaba asta? Ca este nevoie de licitatie cu tot ce inseamna ea (studio de fezabilitate, caiet de sarcini, publicare in SEAP, depuneri si acceptare de oferta) pentru orice lucrare asupra unui drum public? Ce usor sa comentati in necunostinta de cauza. In momentul in care primaria iti da autorizatie de constructie pentru o anumita parcela conform Planului Urbanistic General sau Zonal, in mod normal si logic, ar trebui sa ti se ofere si infrastructura. Dar la noi, ca la nimeni. Dupa majoritatea, vad ca ar trebui sa ne inghesuim cu totii in Iasi, cate 20 persoane per apartament. Doamne fereste sa vrem ceva mai mult decat 4 pereti de beton intr-o zona sufocata de betoane.

 • Pentru Contribuabil
  De ce sa le asfalteze „Primaria Iasi” strada lor daca acel cartier nu tine de municipiul Iasi. Sa le faca asfaltarea cei ce primesc taxele si impozitele locuitorilor cartierului respectiv, in speta Primaria Miroslava daca tine de ei.

Adauga un comentariu