Actualitate

REVOLTA fara precedent in randul a sute de profesori ieseni. Ministerul Educatiei este acuzat DUR – VEZI LISTA NOMINALA A CANDIDATILOR PENTRU POSTURI DE DIRECTOR LA IASI

Publicat: 07 oct. 2016
1

@ Chiar daca, saptamana viitoare (miercuri, 12 octombrie 2016 – n.r.) este programata testarea scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor de director, respectiv director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar, candidatii acuza faptul ca nu au fost informati nici pana la acest moment (ieri, 7 octombrie – n.r.) cu privire la locul unde va avea loc testarea @ „Pentru moment, toate informatiile despre concurs, examen, se transmit catre candidati in mod direct, in timp util”, transmit oficialii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi

Cu doar cateva zile ramase pana la derularea testarii scrise a concursului pentru ocuparea posturilor de director, respectiv director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar, candidatii acuza faptul ca nu au fost informati nici pana la acest moment (ieri, 7 octombrie – n.r.) cu privire la locul unde va avea loc acesta! Zeci de candidati la aceste pozitii de conducere in institutiile de invatamant preuniversitar din judet acuza de amatorism modul in care Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a gandit organizarea acestui concurs.

Citeste si :  „Inspectoratele Scolare sunt institutii toxice, comuniste si corupte”. Reactia sefei ISJ, Camelia Gavrila – FOTO

„Pe langa faptul ca totul s-a organizat in pripa si, in mod normal, datele legate de Metodologie si de calendarul concursului puteau fi anuntate inca din primavara acestui an, modelele de subiecte, itemii si bibliografia care trebuie parcurse sunt extrem de stufoase, neclare si aberante chiar. Am auzit ca unii dintre colegii mei, de la alte unitati educationale importante din orasul Iasi, au renuntat sa se mai inscrie la concurs, tocmai din acest motiv. Mai mult, cand am intrebat la Inspectoratul Scolar unde va avea loc efectiv testarea, nu am primit un raspuns concret… E o mare bataie de joc a Ministerului Educatiei”, a dezvaluit, vizibil dezamagit, un director de la un mare colegiu din Iasi. Pe de alta parte, doua variante de locatii pentru derularea examenului pentru directori (la Iasi – n.r.) ar putea fi Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi sau Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil.

VEZI AICI lista candidati posturi director si director adjunct – Iasi

„Pentru moment, toate informatiile despre concurs, examen se transmit catre candidati in mod direct, in timp util”, transmit oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. De reamintit ca, in baza bilantului realizat de ISJ, pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet, au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. În 43 de unitati de învatamânt nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente. În ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio înscriere pentru 41 de unitati scolare.

Citeste si :  Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

De precizat ca, defalcat, pentru posturile vacante de director, în 12 unitati de învatamânt din mediul urban si în 31 de scoli din mediul rural nu au fost depuse dosare de înscriere. In acelasi timp, pentru posturile vacante de director adjunct, nu au fost depuse dosare în 20 de unitati de învatamânt din mediul urban si în 21 din cel  rural. Pentru majoritatea acestor pozitii si-au depus dosarele actualii directori plini si adjuncti.

Citeste si :  Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi

De asemenea, proba scrisa a acestui test va avea loc în data de 12 octombrie 2016. Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016.
 
Citeste si :  Schimbari majore in modul de alegere al directorilor de scoli si licee
Adauga un comentariu