Eveniment-Social

Reusita deosebita pentru trei tineri artisti din Iasi. Au fost laureati la Gala Tanarului Actor HOP

Publicat: 18 sept. 2016
1

@ Inca o data, la editia din acest an a Galei Tanarului Actor HOP, derulata la inceputul lunii, pe malul marii, la Costinesti, trei tineri actori ieseni au fost printre laureati @ Acestia, absolventi ai Universitatii de Arte George Enescu, au fost indrumati de marea actrita a Nationalului, prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner @  Loredana Cosovanu, Daniel Chirila si Tiberiu Enache au primit premiul „Cornel Todea”, decernat pentru cea mai buna trupa de actori

La editia 2016 a Galei Tanarului Actor HOP, derulata la inceputul lunii, pe malul marii, la Costinesti, trei tineri actori ieseni au fost printre laureati! Toti sunt absolventi ai Universitatii de Arte George Enescu (UAGE), Facultatea de Teatru, si au fost indrumati de marea actrita si doamna a Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri, prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner.

Citeste si:  Un actor de la Teatrul Luceafarul, laureat al Galei Tanarului Actor HOP – Costinesti

Concret, la cea de-a XIX-a editie a prestigiosul si valorosului moment cultural, Loredana Cosovanu, Daniel Chirila si Tiberiu Enache au primit premiul „Cornel Todea”, decernat pentru cea mai buna trupa de actori. Asta prentru realizarea si interpretarea piesei „± Lorenzo”. Daniel Chirila si Loredana Cosovanu sunt absolventi ai Facultatii de Teatru, domeniul Teatru, din cadrul UAGE, clasa prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, promotia 2012. De asemenea, Tiberiu Enache a absolvit Facultatea de Teatru – sectia Actorie, tot la Universitatea de Arte si tot la clasa prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, promotia 2015.

Citeste si:  Premiu national important pentru o actrita din Iasi

De precizat ca, actorul si omul politic Mircea Diaconu i-a invitat la Bruxelles – Belgia pe câstigatorii Galei HOP. Gala Tanarului Actor HOP este un program permanent al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si singular în peisajul festivalier autohton. Este este un concurs care are drept scop promovarea si lansarea tinerilor absolventi din învatamântul superior artistic. De la Iasi, invitat al UNITER a fost Adi Carauleanu, cadru didactic la Universitatea de Arte din Iasi, actor si fost director artistic al Nationalului.

Citeste si:  Premiu pentru cel mai bun actor de la Teatrul Luceafarul
Adauga un comentariu