National

Reuniune a senatorilor PSD, in prezenta lui Dragnea. Variante pentru nou lider: Fifor, Andronescu, Nicolae

Publicat: 29 aug. 2015
1

Senatorii PSD vor avea, duminica, la Parlament, o sedinta in care ar urma sa stabileasca, impreuna cu presedintele interimar Liviu Dragnea, cine va prelua conducerea grupului dupa retragerea lui Ilie Sarbu, printre posibilii candidati aflandu-se Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Serban Nicolae.

Sedinta va avea loc, duminica, la ora 17.00, la Palatul Parlamentului, iar presedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea, si-a confirmat si el prezenta.

Potrivit unor surse social-democrate, in aceasta sedinta, actualul lider al senatorilor PSD, Ilie Sarbu, ar urma sa isi anunte retragerea din aceasta functie, apoi sa fie ales un nou lider de grup.

Potrivit surselor citate, doi senatori PSD si-au anuntat, informal, intentia de a candida. Este vorba despre Mihai Fifor, presedintele Comisiei pentru transporturi din Senat, si Serban Nicolae, senator PSD aflat la al doilea mandat. De asemenea, in PSD se vehiculeaza si numele fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru o candidatura la sefia grupului din Senat.

Mihai Fifor, creditat de catre unii social-democratii cu cele mai multe sanse de a prelua conducerea grupului PSD din Senat, a fost propus si pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul lui Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie.

Joi, presedintele interimar PSD Liviu Dragnea declara ca Ilie Sarbu este un om politic de anvergura, a ajutat foarte mult partidul si ca acesta nu i-a spus ca vrea sa plece din partid sau de la conducerea grupului senatorilor PSD, adaugand ca nu are o lista neagra cu membri ai partidului.

Luni, si deputatii PSD se vor reuni in sedinta, de la ora 17.00, la sala grupului parlamentar din Camera, de asemenea in prezenta lui Liviu Dragnea.
Adauga un comentariu