Eveniment-Social

Retrocedarea „Trei Iazuri”, blocata in justitie

Publicat: 26 iun. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:226720;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Florin Stegariu, administratorul Agrocom Strunga, nu vrea sa renunte la luciile de apa supranumite „Trei Iazuri” @ Acesta a atacat in justitie o hotarare a comisiei judetene de fond funciar emisa in urma cu 16 ani, ce stabileste ca iazurile in cauza trebuie retrocedate comunei Butea si cetatenilor

Administratorul SC Agrocom Strunga SA nu vrea nici in ruptul capului sa renunte la cele trei lucii de apa de pe marginea drumului european Iasi – Roman, supranumite „Trei Iazuri”. Pana acum, pentru ca institutiile statului nu si-au facut treaba la timp, Florin Stegariu a reusit sa opreasca retrocedarea acestor iazuri primariei si cetatenilor din Butea.
Recent, Stegariu a deschis un proces in justitie prin care a cerut anularea hotararii comisiei judetene de fond funciar, emisa in urma cu 16 ani, ce stabileste ca iazurile in cauza trebuie retrocedate comunei Butea si cetatenilor. Dosarul are numarul 1322/866/2010. Culmea, desi cererea lui Stegariu ar trebui sa fie tardiva, pentru ca se solicita anularea unui document emis acum 16 ani, Stegariu a castigat procesul la prima instanta, adica la Judecatorie.
Comisia judeteana de aplicare a legilor fondului funciar, prin prefectul Dragomir Tomaseschi, a formulat recurs, iar dosarul a ajuns acum la Tribunal. „Se tot tergiverseaza retrocedarea acestor iazuri, desi se stie ca apartin comunei Butea si cetatenilor. Am obtinut si noi la randul nostru hotarari judecatoresti, prin care s-a stabilit ca aceste iazuri sa ne fie retrocedate. Cu toate acestea, institutiile statului nu au vrut sa-si faca treaba”, a spus Costel Nastasa, primarul comunei Butea.
In loc sa dea inapoi terenul, autoritatile au facut jocul lui Stegariu. Au „plimbat” terenurile de la o institutie la alta pentru a complica si mai mult retrocedarea. La sfarsitul anului trecut, terenul a fost transferat de la Agentia Domeniilor Statului la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA). Asta in conditiile in care ADS era obligata de mult timp sa predea terenurile pentru a fi retrocedate. Aceasta miscare i-a dat timp si motiv lui Stegariu sa deschida un nou proces pentru a opri retrocedarea luciilor de apa. Din explotarea iazurilor Stegariu realizeaza anual un profit de miliarde de lei. Mai trebuie precizat ca SC Agrocom Strunga SA exploateaza alte sute de hectare si in comunele Strunga, Mogosesti-Siret, Stolniceni-Prajescu, Halaucesti, care, de asemenea, ar trebui retrocedate oamenilor.
Adauga un comentariu