Internationale

Reteta de midii gratinate

Publicat: 10 ian. 2013
2

Ingrediente:

1 kg midii
30 g parmezan ras
50 g pesmet
2 linguri ulei de masline
o legatura patrunjel
3 catei usturoi
jumatate de pahar cu vin alb
piper
sare

Mod de preparare:

Curatim intai bine midiile si le clatim bine de tot sub jetul de apa rece. In tigaia de prajit punem midiile, usturoiul si vinul, apoi le acoperim si le lasam pana vedem ca se desfac toate. Eliminam partile care nu au nimic in interior, iar celelalte jumatati le asezam frumos pe o farfurie. Separat preparam compozitia pentru umplutura, pesmetul, patrunjelul taiat marunt, parmezanul, sare, piper si citeva linguri din apa in care s-au desfacut midiile. Luam cate un pic din compozitie si umplem cochiliile, apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pozitionat pe grill si lasam cca 10-12 minute.
Le asezam pe o farfurie si le servim calde.

Midii gratinate recomandate de Daniela.




Adauga un comentariu