National

Retea organizata de PROXENETI destructurata de procurorii DIICOT! Mascatii au dat navala peste ei

Publicat: 10 oct. 2016
1
La data de 10 octombrie 2016 procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Caras-Severin impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate CarasSeverin au efectuat un numar de 12 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Caras-Severin (Oravita si Moldova Noua) si Timis (Jimbolia) in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism care actiona pe teritoriul Frantei.

Citeste si: Patru tineri care au vrut sa dea lovitura pe piata drogurilor din Iasi, tinuti in lesa de judecatori

Procurorii DIICOT impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin au efectuat activitati in baza unei cereri de asistenta juridica internationala emisa intr-o cauza instrumentata de catre autoritatile judiciare din Lyon, Franta. In cauza au fost identificate un numar de 13 persoane de pe raza judetului Caras-Severin a caror activitate infractionala a constat in racolarea si traficarea din Franta in Romania a  unor persoane de sex feminin care se prostituau in diferite zone, membrii grupului asigurand logistica si gestionarea afacerii, existand situatii in care acestiau isi impuneau regulile prin folosirea violentei. In cursul zilei de astazi s-au desfasurat simultan in Franta si Romania actiuni de destructurare a grupului infractional organizat.

Citeste si: Emotie mare pentru cel mai tare gigolo prins in Iasi, in anul 2016

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caras-Severin, in vederea audierilor si dispunerii masurilor legale care se impun. Actiunea se desfasoara cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin. La activitati au participat si jandarmi. Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.Adauga un comentariu