International

Republica Modova: Maia Sandu este sustinuta de Partidul Popular European

Publicat: 21 oct. 2016
Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu
Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu
Presedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a facut apel la autoritatile de la Chisinau si observatorii internationali sa monitorizeze atent desfasurarea scrutinul prezidential din Republica Moldova, pentru a nu permite tentative de fraudare a acestuia, informeaza agentia de presa Unimedia.
Intr-o postare facuta joi pe Facebook, Joseph Daul a anuntat ca a avut o intrevedere cu Maia Sandu in care aceasta i-a adus la cunostinta situatia din Republica Moldova: modul in care alegatorii sunt intimidati, in care resursele administrative sunt folosite pentru promovarea candidatul Partidului Democrat (PDM), iar campania electorala a unor candidati nu este finantata transparent.
„Facem apel la autoritatile de la Chisinau si observatorii internationali sa monitorizeze cu atentie scrutinul din 30 octombrie si sa se asigure ca standardele democratice sunt indeplinite. Tentativele de falsificare a alegerilor nu vor fi tolerate de catre partenerii europeni”, avertizeaza Joseph Daul. In aceeasi postare, liderul PPE spune ca Maia Sandu are toata sustinerea formatiunii saleAdauga un comentariu