Actualitate

Reporterul care a dezvaluit faptele lui Toarba-junior a fost amenintat

Publicat: 16 apr. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:1850;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Este posibil ca tentativa de intimidare sa fi fost aplicata, sub alta forma, si subofiterului care a avut curajul sa nu cedeze presiunilor facute de Ciprian Toarba

Pina ieri, Inspectoratul Judetean de Politie Iasi nu a fost informat despre incidentul petrecut la Pascani si care l-a avut in rolul principal pe fiul comandatului IJP, col. Ioan Toarba. Intre timp, reporterul nostru Sorin Ursan a fost amenintat de catre conducatorii restaurantului in care se mentiona ca au luat masa ofiterii veniti la Pascani pentru ancheta.

Mai mult, se pare ca ancheta a fost facuta in nume personal de catre fideli ai sefului Inspectoratului, deoarece loctiitorii lui Toarba (aflat in concediu medical) nu stiau nimic. Nu este exclus sa existe o tentativa de intimidare a subofiterului cu care a avut incidentul Ciprian Toarba, lucru care a fost incercat si cu reporterul nostru.

Suparata de aparitia textului „Fiul colonelului Toarba a facut scandal”, in cotidianul nostru de ieri, patroana Restaurantului „Miorita” s-a aratat foarte revoltata. „Miercuri, toata ziua unitatea pe care o conduc a fost inchisa si nu s-a putut ca cineva sa manince la noi”, a declarat patroana restaurantului. Pentru a dovedi cele publicate ieri, „Ziua de Iasi” a intocmit un tabel cu semnaturile mai multor martori oculari. Acestia au vazut cind ofiterii respectivi au parasit respectivul restaurant prin usa din spate a localului, dupa care s-au urcat in doua autoturisme si au plecat spre Iasi. In timpul discutiilor purtate cu reporterul cotidianului nostru, administratorul restaurantului impreuna cu unele salariate l-au amenintat pe acesta ca, daca nu-si va vedea de treaba o va incurca rau de tot.

Remintim ca, luni seara, in jurul orei 23, in prezenta reporterului cotidianului „Ziua de Iasi”, un individ care s-a recomandat Ciprian Toarba a agresat si adresat injurii sergentului major de politie Sebastian Avram, in Pascani.

Vom reveni. Adauga un comentariu