National

Remus Cernea: USL a fost doar o unealta ca sa castig un mandat

Publicat: 08 mai 2013
1

Deputatul apartinand Partidului Verde Remus Cernea, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei maghiare Uj Magyar Szo, ca in cazul in care grupul PSD va demara proiectele pentru Rosia Montana si exploatarea gazelor de sist, isi va da demisia din randul social-democratilor. In acelasi context, Cernea a declarat ca USL a reprezentat pentru el doar o unealta pentru a castiga un mandat de parlamentar.

“Anul trecut eram consilierul premierului Victor Ponta pe probleme de mediu. Mi-am facut datoria, l-am informat pe prim-ministru cu privire la riscurile exploatarii gazelor de sist. La acea vreme, Guvernul a adoptat un moratoriu pe aceasta tema, care a expirat la sfarsitul anului trecut. Guvernul si-a schimbat radical pozitia in acest domeniu”, a spus Cernea, pentru Uj Magyar Szo, citat de Pesurse.ro

Intrebat daca asta inseamna ca Partidul Verde se va dezice de USL, Cernea a raspuns: “Daca se vor inmulti temele in care nu suntem de acord, atunci da. Personal, imi voi da demisia din grupul PSD din Camera Deputatilor daca se vor aproba proiectul Rosia Montana si exploatarea gazelor de sist. Daca Partidul Verde ramane langa USL, inseamna ca legitimezi aceste decizii politice”.

Deputatul a mai declarat ca USL a fost pentru el o unealta care l-a propulsat in Parlament si ca este previzibil ca verzii vor merge separat de USL.

“Era singura sansa pentru un reprezentant al Partidului Verde de a intra in Parlament. Oricine poate sa spuna orice. In politica este nevoie de idealuri si valori, dar pragmatismul este la fel de important. Fara pragmatism, politicienii nu-si pot pune in aplicare intentiile (…) USL a fost pentru mine doar o unealta sa castig un mandat. Partidul Verde trebuie sa treaca peste intelegerea politica cu USL”, a spus Cernea.
Comentarii
  • Curvet, curvet si iar curvet. Atat poti spune despre acest ,,parlamentar”. Si-a inceput cariera de parlamentar printr-un gest demn de un parlamentar roman. Un compromis ***** si de doi lei care arata adevarata valoare a beneficiarului. Sa ne traiesti VerdeParlamentarule.

  • Asa le trebuie celor care nu stiu sa-si aleaga aliatii, accepta pe toti homosexualii, nespalatii si netunsii, care alt fel nu ar pupa posturi de parlamentari platiti din greu de noi toti cetatenii normali la cap…Rusine sa-i fie pletosului nesimtit…

Adauga un comentariu