Eveniment-Social

Reincepe sezonul licitatiilor la primarie

Publicat: 14 ian. 2008
1

• Primaria reincepe licitatiile neadjudecate anul trecut • Pe lista celor mai importante se afla concesionarea terenurilor de sub statuia Independentei si cel de langa centrul comercial Carrefour, asanarea paraului Moldova si achizitia de imobile

Reincepe sezonul licitatiilor la Primaria Iasi. Astfel, pe 17 ianuarie, primaria va scoate la licitatie spre concesionare terenul de sub statuia Independentei. Municipalitatea ofera terenul investitorilor care doresc sa realizeze o parcare subterana. Pentru ca licitatiile trecute nu au putut fi adjudecate, reprezentantii primariei s-au gandit sa ofere mai multe facilitati. Perioada de concesionare a fost marita de la 25 la 49 de ani, iar redeventa minima a scazut de la 90.000 Euro la 45.000 Euro anual. Firma care va castiga licitatia va concesiona o suprafata de aproximativ 5.500 metri patrati. Investitia in parcarea subterana ce va avea cateva sute de locuri a fost estimata la peste doua milioane Euro.

Pe 22 ianuarie va avea loc a doua licitatie pentru concesionarea terenului de 4,5 ha de pe strada Bucium, la Baza Directiei Servicii Publice Municipale (DSPM). La prima procedura nu s-a inscris decat firma Dedeman. Redeventa minima care trebuie oferita de firmele participante este de 90.000 Euro anual. A doua zi, pe 23 ianuarie, va urma licitatia privind canalizarea si asanarea raului Moldova. „Vom face canalizarea si asanarea in zona Smardan. Lucrarile vor presupune colectarea tuturor izvoarelor din aceasta zona si deversarea apelor in colectorul de pe malul Bahluiului. Proiectul pentru aceasta lucrare a fost facut deja de firma Hidroedil SA. Ofertele se pot depune pana pe data de 22 ianuarie, ora 15.00″, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei. Valoarea estimata a investitiei este de 1,5 milioane lei, fara TVA. Termenul pentru finalizare este de un an, incepand de la data atribuirii contractului. De Ziua Unirii, primaria va deschide ofertele la licitatia pentru achizitia a 11 autoturisme si o furgoneta pentru directiile din cadrul institutiei. Valoarea estimata este de aproape jumatate milion lei. Din cauza lipsei de oferte, licitatiile privind achizitia de imobile tip camin si tip apartament nu au putut fi adjudecate. Din acest motiv, primaria a decis reluarea acestora pe 4, respectiv 5 februarie. Municipalitatea ieseana doreste sa achizitioneze apartamente si imobile tip camin pentru persoanele care au fost evacuate din imobile retrocedate, dar si pentru cele care se afla intr-o situatie grava din punct de vedere locativ. Suma alocata initial pentru aceste achizitii este de zece milioane lei.
Comentarii
Adauga un comentariu