International

Reincepe razboiul in Gaza? O racheta a fost lansata in Israel – Reactia transanta a statului

Publicat: 01 nov. 2014
1

O racheta a fost lansata vineri seara din Fasia Gaza in sudul Israelului, facand ca statul sa reactionze dur, anuntand ca nu conteaza cine este autorul, dar israelienii trebuie aparati, asa ca un raspuns militar nu este exclus.

Presedintele Consiliului Regional Eshkol, Haim Yallin, a declarat, la cateva ore dupa ce racheta a cazut in sudul Israelului, fara a face victime, ca „Nu conteaza cine a lansat-o, Hamas sau alte organizatii, cerem un raspuns militar la atacurile cu rachete asupra cetatenilor israelieni”.

Conform The Times of Israel, acesta a cerut, sambata, ca armata sa raspunda „in forta” pentru a elimina orice viitoare amenintari.

Potrivit acestuia, armistitiul incheiat in urma cu doua luni incepe sa-si piarda valoarea, mai ales ca nu exista o strategie care sa asigure un trai linistit pentru cei care locuiesc in sudul Israelului.

Desi initial se anuntase ca racheta a cazut in interiorul Fasiei Gaza, in cele din urma a iesit la iveala faptul ca, in realitate, aceasta a invadat spatiul israelian. Ramasitele acesteia nu au fost inca gasite.

„Clepsidra a fost deja intoarsa inspre urmatorul razboi”, a mai spus Yellin. „Astazi este Eshkol, maine va fi Tel Aviv sau Ierusalim, asa ca raspunsul militar si cel politic trebuie sa fie in concordanta cu amenintarea”, a mai afirmat acesta.
Adauga un comentariu