Eveniment-Social

Reguli noi pentru iesenii care locuiesc la bloc, votate de consilierii locali

Publicat: 10 aug. 2014
1

Autoritatile locale doresc sa impuna o serie de modificari pentru a remodela modul de functionare a asociatiilor de proprietari si locatari in Iasi. Primaria Iasi, prin TermoService, in colaborare cu firma privata Dalkia, operatorul de termoficare al orasului, au lucrat la o serie de documente importante ce vizeaza in mod direct asociatiile de proprietari si de locatari, dar si cele administrate de firme sau de persoane fizice.

CITESTE SI: Haos de proportii la asociatiile din Iasi! Se anunta schimbari masive

Puse deja in dezbatere publica, noile regulamente urmeaza sa fie aprobate in sedinta de Consiliu Local ce va avea loc la sfarsitul lunii august, desi au fost intens contestate de catre administratorii si presedintii asociatiilor de proprietari. Autoritatile au pus accentul mai ales pe responsabilitatile presedintilor, care au fost diminuate, dar si pe relatia asociatiilor cu operatorul de termoficare Dalkia Termo Iasi. Presedintii asociatiilor vor trebui sa dea examene pentru acest post si vor putea primi bonusuri financiare in functie de rezultate. Mai mult, acestora li se interzice de catre Dalkia sa accepte cererile de deconectare de la sistemul centralizat de incalzire, desi ei sunt imputerniciti prin lege sa faca acest lucru. „Interesul nostru este ca administrarea condominiilor sa fie transparenta si în interesul locatarilor. Impreuna cu ANRSC vom face demersuri pentru retragerea licentelor firmelor de repartitoare, acolo unde se constata deficiente”, au precizat reprezentantii Primariei Iasi.

CITESTE SI: Scandal la asociatiile de proprietari. Se face un regulament nou

Practic, este vorba despre trei proiecte puse pe masa consilierilor locali: Regulamentul de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari din Municipiul Iasi; Regulamentul de atestare a administratorilor de imobile – persoane fizice; Regulamentul de autorizare a administratorilor persoane juridice – firme de administrare a imobilelor.
Comentarii
  • Adica niste p u t o r i dalkia termoservice si cei din consiliul local care stau la vile,iau decizii in defavoarea celor de la bloc ca sa o duca ei bine.DESTEAPTATE ROMANE!!!!!!!!!!

  • Astia sunt innebuniti ca tot timpul se debranseaza alti abonati la Dalkia si cat de curand v-a ramane fara clienti.Vinovatul principal este Gh. Nechita primarul de Iasi care trebuie suspendat asa cum a propus PDL si PNL cat mai urgent posibil.La viitoarele alegeri nu il votati pe Ponta Victor si in mod sigur Nechita v-a fi mazilit.

Adauga un comentariu