Eveniment-Social

Regionalizarea, dezbatuta la Iasi intr-o noua forma

Publicat: 28 mai 2013
1
In intervalul 30 – 31 mai, la Iasi va avea loc conferinta internationala „Regionalism si regionalizare in Romania. Interpretari istorice si provocari contemporane”, eveniment derulat la Universitatea „Al. I. Cuza” (UAIC) Iasi. Deschiderea oficiala va avea loc joi, 30 mai, la ora 9:00, in Sala Senatului Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
Conferinta este organizata de Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului (CSCP), Societatea de Studii Istorice din Romania (SSIR), in parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iasi, Centrul Cultural German din Iasi, DAAD Alumni Club Iasi, cu sprijinul Fundatiei Friedrich Ebert.
Vor sustine comunicari atat membri ai comunitatii academice (istorici, geografi, filologi, economisti, politologi, juristi etc.), cat si formatori de opinie publica. Participantii provin din Romania, Republica Moldova, Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Marea Britanie, Rusia, Ucraina, Bulgaria.Comentarii
  • Daca sunteti romani adevarati, VOTATI IMPOTRIVA REGIONALIZARII, a impartirii pe criterii etnice. Nu vrem sa ajungem cum a ajuns Iugoslavia.

  • Nu suntem „romani adevarati”, ci in primul rand suntem cetateni. Avem o identitate etnica (romaneasca), dar avem si unra regionala. Mai exact, suntem moldoveni. Si nu mai umblati cu gogorita ca tara, adica Romania, se va imparti pe criterii etnice. In primul rand, ar trebui sa ne gandim cum sa ridicam regiunea noastra, sa o facem mai buna pentru locuitorii ei, pentru cei care traiesc aici. De la Bucuresti am vazut ca nu se face nimic pentru noi. Si nu se va face veodata. Ne vor da eventual gloante ca in 1866 sau 1907. Speranta e doar in noi insine. Sus inima moldoveni!

Adauga un comentariu