National

REFERENDUM pentru exploatarea gazelor de sist

Publicat: 15 nov. 2012
1

Locuitorii municipiului Mangalia isi vor exprima parerea cu privire la exploatarea gazelor de sist in sudul litoralului in cadrul unui referendum care va avea loc in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, in data de 9 decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii locali din Mangalia au aprobat la sfarsitul lunii octombrie organizarea acestui referendum, iar in cadrul unei sedinte de indata din data de 15 noiembrie au fost stabilite toate detaliile de organizare a referendumului.

Potrivit hotararii Consiliului Local, cu ocazia referendumului, cetatenii sunt chemati sa se pronunte cu „DA” sau „NU” la intrebarea: „Sunteti de acord cu riscul de afectare a panzei freatice si a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, in urma exploatarii gazelor de sist din sudul litoralului?”.

In cadrul sedintei de joi, consilierii au mai aprobat modelul listei electorale suplimentare, tipul buletinului, stampilele si timbrele autocolante care vor fi folosite la referendumul din 9 decembrie.

Votarea va avea loc in data de 9 decembrie, va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 23.00.

Locuitorii municipiului Mangalia au mai participat la un referendum in data de 10 iunie, in aceeasi zi cu alegerile locale, ei fiind intrebati atunci daca sunt de acord cu rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callastis Therm.

Referendumul a fost validat pentru ca s-au prezentat la urme 56,73 la suta din persoanele cu drept de vot, iar dintre acestea aproape 80 la suta au fost de acord cu rezilierea contractului.

Noua administratie locala, rezultata in urma alegerilor din iunie, a tinut cont de parerea locuitorilor si a intrerupt intelegerea cu Callastis Therm, in prezent furnizarea caldurii fiind asigurata de o societate detinuta de Consiliul Local.
Comentarii
Adauga un comentariu